4. Novembris 2016 12:23
Jaunumi
RJA topošais rektors Mels Kenijs informēs par aktualitātēm BREXIT jautājumā

7. novembrī plkst. 13:00 Rīgas Juridiskās augstskolas rektora amata kandidāts profesors Mels Kenijs (Mel Kenny) izstāsies ar savu lekciju “Brexit: miljons dažādu jautājumu”, kurā informēs par pēdējā laika aktualitātēm, kā arī 2016. gada 4. novembra Londonas Augstās tiesas lēmumu, ar ko tā noteica, ka parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības (ES).

Pasākumā piedalīsies arī Viņa Ekselence Lielbritānijas diplomātiskās misijas Latvijā vadītājs Tims Kolijs (Tim Colley), kas pēc lekcijas dalīsies savās pārdomās, kā arī sniegs atbildes uz diskusijā uzdotajiem jautājumiem.

Savā uzrunā M. Kenijs runās par Brexit iespējamajiem pozitīvajiem efektiem gan ES, gan Lielbritānijai, kā arī par to, vai šobrīd vēl iespējams kāds kompromiss. Tāpat tiks aplūkota arī Latvijas situācija un Latvijas iedzīvotāju intereses Brexit gadījumā. Kā norāda Mels Kenijs: “Referendumam sekoja plašas debates, kurās no vienas puses diskutēja “eiroskeptiķi” par negatīvo ietekmi gadījumā, ja Lielbritānija paliks ES. Savukārt otra puse diskutēja par riskiem, kas būs, Lielbritānijai izstājoties no ES. Turklāt Brexit notiek laikā, kad ES ir ļoti ievainojama, proti, risina bēgļu krīzes jautājumus, turpinās Eirozonas krīze un Krievijas agresija. Tāpat arī vilšanās ES nav bijusi tik liela kā tagad.”

Pasākums notiks angļu valodā Rīgas Juridiskās augstskolas telpās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties