2. Novembris 2016 10:26
Jaunumi
Eiropas patentu, preču zīmju un dizaina iestāžu komunikatori no 30 dalībvalstīm satiekas Rīgā
No Patentu valdes arhīva

Rīgā no 24. līdz 25. oktobrim norisinājās ceturtā Eiropas komunikācijas tīkla sanāksme „CoCoNet”, kas vienuviet pulcēja ekspertus no vairāk nekā 30 dažādām preču zīmju, patentu un dizaina iestādēm.

„CoCoNet” ir Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) izveidots komunikācijas ekspertu tīkls, kuru veido komunikācijas eksperti no 38 dalībvalstu nacionālajām preču zīmju, dizaina un patentu iestādēm. Komunikācijas tīkls tika izveidots 2013. gadā, pirmās „CoCoNet” dalībnieku sanāksmes norisinājās Alikantē, Spānijā.

Šī tīkla mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu starp nacionālo intelektuālā īpašuma iestāžu komunikācijas ekspertiem, kā arī uzlabot sadarbību, nodrošināt diskusiju platformu, lai kopīgi risinātu komunikācijas problēmas un jautājumus, kas ir saistīti ar intelektuālo īpašumu.

Kopš 2016. gada „CoCoNet” tīklam pievienojās arī Eiropas Patentu iestādes (EPO) dalībvalstis, kas deva iespēju pievienoties komunikācijas tīklam vēl 10 valstīm, kas nav Eiropas Savienībā. Tradicionāli „CoCoNet” dalībnieki satiekas reizi gadā vienā no EUIPO vai EPO dalībvalstīm. Eiropas komunikācijas tīklā Latviju pārstāv Patentu valde.

Šī gada rudens tikšanās norisinājās Rīgā, kurā piedalījās iestāžu komunikatori, sabiedrisko attiecību speciālisti, patentu un preču zīmju eksperti, komunikācijas, klientu apkalpošanas un mārketinga nodaļu vadītāji no 32 dažādām iestādēm.

Pasākuma atklāšanā ar uzrunu klātesošos sveica Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, atzīmējot, ka komunikācija ir ļoti būtisks elements izpratnes veicināšanā par intelektuālo īpašumu un tās devumu sabiedrībai. „Mums ir prieks redzēt, ka Eiropas komunikācijas tīkls paplašina savas robežas, ko apliecina dalībnieku skaita pieaugums. Pateicoties Eiropas komunikācijas tīklam CoCoNet, nacionālo patentu, preču zīmju un dizainparaugu iestāžu pārstāvjiem tiek nodrošināta unikāla iespēja pieredzes apmaiņas ceļā gūt zināšanas un idejas, kas palīdzēs veicināt veiksmīgu komunikāciju ar sabiedrību un mūsu klientiem, izstrādāt un uzsākt komunikācijas kampaņas, lai sekmētu informētību par intelektuālo īpašumu,” pauda S. Laganovskis.

Ievadā klātesošos uzrunāja arī EPO kampaņu menedžeris Džeremijs Pilpots (Jeremy Philpott), kurš norādīja: „Mēs esam gandarīti, ka CoCoNet komunikācijas tīkls pieaug, tas izplešas ārpus nacionālo intelektuālā īpašuma biroju robežām un iekļauj jaunas tēmas. Mums visiem ir tik daudz, ar ko dalīties un mācīties vienam no otra attiecībā uz komunikācijas stratēģiju un komunikācijas instrumentiem. Nākotnē tas padarīs mūsu komunikāciju veiksmīgāku, kā arī informāciju par patentiem, preču zīmēm, dizainparaugiem pievilcīgāku sabiedrībai.”

Notikušajā sanāksmē galveno sarunu tēmu vidū bija jautājumi, kas ir saistīti ar viltotiem rēķiniem par intelektuālā īpašuma tiesību uzturēšanu, EUIPO veidotie sektorālie pētījumi par intelektuālā īpašuma ietekmi uz dažādām tautsaimniecības nozarēm, sociālo mediju pielietojums iestāžu komunikācijā ar sabiedrību, kā arī ieinteresēto pušu iesaiste un pārmaiņas Eiropas intelektuālā īpašuma tiesību vidē.

Ar prezentācijām pasākumā uzstājās Maltas ekonomikas ministrijas pārstāvis Aivans Gauči (Ivan Gauci), Polijas Patentu iestādes pārstāve Marta Levenšteina (Marta Lewenstein), EUIPO Komunikācijas departamenta vadītājs Luiss Berengers (Luis Berenguer), kā arī vairāki citi.

Eiropas komunikācijas tīkla sanāksmi noslēdza Lielbritānijas Sabiedrisko attiecību institūta (Chartered Institute of Public Relations) komunikācijas ekspertes Leonas Dikenas (Leona Deakin) ziņojums par mūsdienu komunikācijas tendencēm un šķēršļiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties