1. Novembris 2016 15:44
Jaunumi
LU un RJA mācībspēkus un studentus aicina ziedot Kristīnes Krūmas piemiņas stipendijai

Atceroties Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) prorektores, bijušās Satversmes tiesas tiesneses, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes absolventes un pasniedzējas Kristīnes Krūmas dzīves gājumu un devumu tiesību zinātnei, viņas radi, draugi un domubiedri – Ivars Indāns, Mārtiņš Paparinskis un Ieva Miļūna – sadarbībā ar Latvijas Universitātes Fondu ir nodibinājuši Kristīnes Krūmas piemiņas stipendiju, un aicina ziedot LU un RJA mācībspēkus un studentus, kuri ir strādājuši un studējuši kopā ar Kristīni.

Stipendija paredzēta LU maģistrantūras studiju programmas Tiesību zinātne un RJA maģistrantūras studentiem, kuri ir izrādījuši īpašu interesi par starptautiskajām un Eiropas tiesībām.

Ziedot stipendijai ir iespējams LU Fonda mājaslapā: www.fonds.lv/atbalstit, mērķī norādot “Kristīnes Krūmas piemiņas stipendijai”. Mecenātiem un atbalstītājiem ir iespēja noslēgt ziedojuma līgumu ar LU Fondu un saņemt nodokļu atlaides, jo LU Fondam ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Kristīne Krūma ir vairāk nekā 50 dažādu publikāciju autore par starptautisko tiesību un ES tiesību jautājumiem. 1996. gadā ir absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un vēlāk ieguva tiesību maģistra grādu un doktora grādu starptautiskajās tiesībās Lundas Universitātes Juridiskās fakultātes Raula Valenberga institūtā. No 2000. līdz 2006. gadam viņa ir pasniegusi starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, ilgus gadus ir bijusi Rīgas Juridiskās augstskolas lektore starptautiskajās publiskajās tiesībās. 2007. gada janvārī Ministru kabinets apstiprināja Kristīni Krūmu par arbitri EDSO Samierināšanas un arbitrāžas tiesā, bet 2012. gadā viņa bija apstiprināta par ad hoc tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Latvijas pārstāvi Eiropas Komisijā pret diskrimināciju un neiecietību (ECRI). No 2007. gada Kristīne Krūma bija Satversmes Tiesas tiesnese, savukārt 2015. gada oktobrī viņa kļuva par Rīgas Juridiskās augstskolas prorektori, un šos pienākumus pildīja līdz pat savai aiziešanai aizsaulē 2016. gada jūlijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties