27. Oktobris 2016 09:21
Jaunumi
Sabiedrības vērtējumam nodod valsts pārvaldes reformu ceļa karti

Lai celtu valsts pārvaldes produktivitāti un pilnveidotu nodokļu maksātāju naudas racionālu ieguldīšanu, Valsts kanceleja ir izstrādājusi diskusiju dokumentu par reformu virzieniem efektīvai, atbildīgai un elastīgai Latvijas valsts pārvaldei. Reformu ceļa karte ietver valsts pārvaldes struktūras un procesu vienkāršošanu, efektivitātes programmas ieviešanu, valsts pārvaldes konkurētspējas palielināšanu, darba sniegumā balstītu atalgojuma un novērtēšanas sistēmas ieviešanu, kā arī atbildīgu līdzdalību.

Visas piedāvātās pārmaiņas ir vērtētas caur ekonomijas, lietderības un efektivitātes prizmu – kā tērēt mazāk, kā tērēt labāk un kā tērēt gudrāk. Kopumā piedāvāti pieci reformu virzieni ar 18 būtiskākajām darbībām, kas īstenojamas tuvāko trīs gadu laikā. Tāpat diskusiju dokumentā ir situācijas izklāsts par valsts pārvaldes nodarbinātību, budžeta struktūru, motivāciju un atalgojumu, efektivitāti, kā arī sabiedrības vērtējumu par valsts pārvaldes darbu.

“Mūsu ambīcija ir panākt, lai sabiedrības apmierinātība ar valsts sniegtajiem pakalpojumiem un darbu kopumā pieaug. Lai mēs kļūtu konkurētspējīgāki, kompaktāki un produktīvāki, nepieciešama fundamentāla domāšanas un procesu maiņa kopumā. Sabiedrība pieprasa izlēmīgu, mērķtiecīgu un atbildīgu rīcību – spēju ātri reaģēt uz ārējās un iekšējās vides izmaiņām. Un es ticu, ka tāda valsts pārvalde Latvijā ir iespējama,” uzsver Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Priekšlikumi diskusijām par valsts pārvaldes reformu virzieniem ir nodoti sabiedrības un valsts pārvaldes institūciju apspriešanai. Valsts kanceleja aicina ikvienu aktīvi iesaistīties, līdztekus priekšlikumiem sagaidot arī konstruktīvu kritiku. Diskusija par šo dokumentu ir atvērta līdz 11.novembrim, komentārus var sūtīt uz e-pastu: reformas@mk.gov.lv.

Saņemtie priekšlikumi tiks rūpīgi izvērtēti, precizējot reformu ceļa karti un sagatavojot konkrētu Valsts pārvaldes reformu plānu 2017.-2019. gadam. Reformu plānu plānots iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz 2017. gada janvāra beigām.

Diskusiju dokuments ir pieejams šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties