18. Oktobris 2016 14:52
Jaunumi
Valsts policijas priekšnieka amata termiņu pagarina uz pieciem gadiem

Otrdien, 18. oktobrī, Ministru kabinets (MK) pieņēma lēmumu par termiņa pagarināšanu ģenerālim Intam Ķuzim Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar MK 2016. gada 26. jūlija rīkojumu I. Ķuzim tika pagarināts termiņš VP priekšnieka amatā līdz 2018.gada 20.septembrim. Termiņa pagarinājums tika veikts, ņemot vērā datumu, līdz kuram I. Ķuzim kā izdienas pensijas vecumu sasniegušai amatpersonai ir pagarināta atrašanās dienestā atbilstoši Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumam (Dienesta gaitas likums).

Taču Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors norādīja, ka Dienesta gaitas likums neparedz Ministru kabinetam izņēmumus, kas dotu iespēju VP priekšnieka amata termiņu pagarināt uz īsāku laiku kā uz pieciem gadiem.

Iekšlietu ministrija arī izvērtē iespēju ieniegt grozījumus Dienesta gaitas likumā, kas dotu tiesības izdienas pensijas vecumu sasniegušos iekšlietu dienestu priekšniekus apstiprināt amatā uz īsāku termiņu nekā tas noteikts šobrīd.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties