13. Oktobris 2016 09:44
Jaunumi
Patentu valdes un Eiropas patentu iestādes publisks pasākums par iespēju saņemt patentmeklējumu

Nākamnedēļ, 17. oktobrī, Latvijas Republikas Patentu valde (PV) sadarbībā ar Eiropas Patentu iestādi (EPO) rīko publisku sanāksmi, kuras laikā tiks apspriesti aktuālākie jautājumi, kas ir saistīti ar pagājušajā nedēļā uzsākto pilotprojektu par patentmeklējumiem.

Pilotprojekta ietvaros noteiktam skaitam nacionālo patentu pieteicēju būs iespēja saņemt bezmaksas starptautiski atzītu EPO ekspertu atzinumu par konkrēto izgudrojumu, tādējādi ļaujot iegūt informāciju par izgudrojuma patentspēju, līdzīgiem izgudrojumiem pasaulē, kā arī ļaus palīdzēt pieņemt lēmumu par patentēšanu ārpus Latvijas.

PV direktors Sandris Laganovskis, paužot gandarījumu par plānoto tikšanos, norāda: „Sabiedrības informētības un starptautiskās sadarbības veicināšana ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem Latvijas izgudrotājdarbības attīstībai. Pēdējo reizi tikšanās ar EPO pārstāvjiem Latvijā tika rīkota aizvadītā gada 16. jūnijā – 9. ikgadējās EPO un tās dalībvalstu sadarbības sanāksmes ietvaros. Pasākuma laikā tika nosprausti jauni virzieni kopējai sadarbībai, īpašu uzmanību veltot patentu sistēmai un tās lietotāju interesēm. Šodien mēs varam vērot šīs veiksmīgās sadarbības rezultātus.”

Publiska pasākuma laikā tiek plānots iepazīstināt un apspriest patentu meklējuma pieteikšanās procedūru, atlases un izvērtēšanas kritērijus, EPO patentmeklējuma veikšanas kārtību, kā arī citus praktiskus aspektus.

Pasākums norisināsies PV telpās Krišjāņa Valdemāra ielā 33, 2. stāvā no plkst. 14:00 līdz 17:00. Šīs apspriedes laikā dalībniekiem būs iespēja uzdot interesējošus jautājumus PV un EPO pārstāvjiem, iesaistīties praktiskās diskusijās, kas skar šo pilotprojektu.

Plānotais pasākums tiek paredzēts Latvijas izgudrotājiem, uzņēmējiem, patentpilnvarniekiem, universitāšu pārstāvjiem, kā arī citiem interesentiem.

Lūdzam informēt par savu dalību pasākumā līdz 14. oktobrim, sūtot e-pastu uz: Inguna.Gruntina@lrpv.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties