11. Oktobris 2016 16:16
Jaunumi
No 1. decembra valsts nodevu nomaksas kārtība Uzņēmumu reģistrā būs vienkāršāka

Otrdien, 11. oktobrī, Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, kas paredz izmaiņas valsts nodevu likmēs ierakstu izdarīšanai uzņēmumu reģistra žurnālā un komercreģistrā, kā arī jaunu principu to piemērošanā, lai nodrošinātu uzņēmējiem ērtāku pieejamību Uzņēmumu reģistra pakalpojumiem.  

Ministru kabineta noteikumi “Par valsts nodevu, kas maksājama par ierakstu izdarīšanu uzņēmumu reģistra žurnālā un komercreģistrā, kā arī iesniedzamo dokumentu reģistrēšanu” ir izstrādāti ar mērķi atvieglot Uzņēmumu reģistra klientu un darbinieku ikdienu, skaidri nosakot, cik ir jāmaksā par pieteikuma iesniegšanu.

Līdz šim gadījumos, kad SIA nepieciešams pieteikt vairākas izmaiņas, bija jāveic sarežģīts aprēķins, kur gala valsts nodevas apmērs mainījās atkarībā no pieteikto izmaiņu veida, tad turpmāk maksa tiks noteikta atkarībā no pieteikto izmaiņu skaita – veicot vairākas izmaiņas vienlaicīgi, tiks piemērota viena nodeva.

Izstrādājot jaunās valsts nodevu likmes, tika veikta rūpīga statistikas datu analīze, lai nodrošinātu, ka būtiski nepieaug izmaksas uzņēmējiem, kuri izmanto Uzņēmumu reģistra pakalpojumus. Piemēram, ja pašlaik SIA, iesniedzot pieteikumu par pamatkapitāla denomināciju uz eiro, kas sastāv no vairākām izmaiņām (ieraksta izdarīšanu par izmaiņām pamatkapitālā, statūtu grozījumu reģistrēšana, dalībnieku reģistra reģistrēšana (pievienošana lietai)), valsts nodevas maksa ir 42,69 eiro, pēc jauno noteikumu spēkā stāšanās, atbilstoši jaunajam cenrādim, tā būs 35 eiro.

Uzņēmumu reģistra klientu ērtībai valsts nodevu likmes sakārtotas tabulā, lai tās būtu ērti pārskatāmas un piemērojamas. Kā arī valsts nodevu likmes ir noapaļotas līdz veseliem eiro, lai samazinātu kļūdaini veikto valsts nodevu apmaksas gadījumu skaitu.

Noteikumi stājas spēkā 2016. gada 1. decembrī, līdz ar to no 2016 .gada 1. decembra komercreģistra un uzņēmumu reģistra subjektiem, iesniedzot pieteikumu Uzņēmumu reģistrā valsts nodevas maksājamas atbilstoši jauno noteikumu cenrādim

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties