3. Oktobris 2016 12:42
Jaunumi
Patentu valde 40 izgudrojumiem nodrošina iespēju saņemt patentmeklējumu

2016. gada 3. oktobrī tiek uzsākts pilotprojekts par patentmeklējumu veikšanu, kas nodrošinās nacionālo patentu pieteicējiem iespēju saņemt patentmeklējumus un starptautiski atzītu ekspertu atzinumus.

Patentu valde sadarbībā ar Eiropas Patentu iestādi nodrošinās nacionālo patentu pieteicējiem iespēju saņemt 100% patentmeklējuma maksas atlaidi 40 izgudrojumiem. „Tas ir liels solis pretī patentu kvalitātes uzlabošanai, kas palīdzēs izgudrotājiem samazināt izmaksas, izvērtēt patentēšanas riskus un pieņemt lēmumu – patentēt izgudrojumu Latvijā vai ārvalstīs,” norāda Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Uz 100% patentmeklējuma maksas atlaidi varēs pretendēt fiziskas personas, mikrouzņēmumi, mazie un vidējie uzņēmumi, pētniecības vai izglītības iestādes un bezpeļņas organizācijas. Iespēju saņemt patentmeklējumu varēs pieteicēji, kas ir iesnieguši patenta pieteikumu saskaņā ar Patentu likumu, turklāt patenta pieteikumam ir jāiekļaujas vienā no sešām prioritārajām jomām:

  • progresīvās ražošanas tehnoloģijas;
  • svarīgākās pamattehnoloģijas;
  • bioprodukti;
  • ilgtspējīga rūpniecības un būvniecības politika un ilgtspējīgas izejvielas;
  • “tīri” transportlīdzekļi;
  • viedi tīkli.

Pieprasot patentmeklējumu, pieteicējam būs nepieciešams iesniegt iesniegumu ar patentmeklējuma pieprasījuma pamatojumu, pievienojot klāt patenta pieteikuma tulkojumu angļu valodā. Iepriekš minētos materiālus Patentu valdē jāiesniedz divu mēnešu laikā no patenta pieteikuma iesniegšanas dienas. Ja iesniegtie materiāli atbildīs Patentu valdes noteiktajām prasībām, tie tiks nosūtīti Eiropas Patentu iestādei, kas saskaņā ar minēto vienošanos, ja materiāli saņemti 5 mēnešu laikā, patentmeklējumu sagatavos 9 mēnešos no pieteikuma datuma. Nepieciešamos dokumentus pieteicēji varēs iesniegt klātienē vai izmantojot pasta pakalpojumus.

Katru mēnesi Patentu valdes tīmekļa vietnē tiks publicēta informācija par Eiropas Patentu iestādei nosūtīto patentu pieteikumu skaitu, kam tiek piemērota atlaide. Pēc patentmeklējuma ziņojuma un rakstiska atzinuma saņemšanas, Patentu valde 5 darba dienu laikā nosūta dokumentus pieteicējam. Ar informāciju par paveikto patentmeklējumu būs iespējams iepazīties arī Patentu valdes oficiālajā vēstnesī.

Plašāka informācija par pilotprojektu un patentmeklējuma pieprasīšanas kārtību ir pieejama Patentu valdes tīmekļa vietnes sadaļā “Izgudrojumi / Patentmeklējums”, kur atrodams:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties