29. Septembris 2016 09:28
Jaunumi
Apstiprināti grozījumi "Kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases normatīvajos noteikumos"

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir apstiprinājusi grozījumus "Kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases normatīvajos noteikumos".

Šo grozījumu mērķis ir atteikties no kandidātu saraksta sagatavošanas prioritārā kārtībā, tādējādi paplašinot to personu loku, kas ir tiesīgas piedalīties potenciālo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratoru un likvidatoru kandidātu atlases procesā. Grozījumi tika izstrādāti, lai nodrošinātu visu kandidātu sarakstos iekļauto personu vienlīdzīgas tiesības piedalīties atlases procesā.

Grozījumi noteikumos paredz, ka potenciālo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratoru un likvidatoru kandidātu atlases procesā FKTK sākotnēji lūdz visām kandidātu sarakstos iekļautajām personām sniegt savu redzējumu par iespējamo veicamo pasākumu plānu kredītiestādes maksātnespējas vai likvidācijas procesa vadīšanai. Savukārt tos trīs kandidātus, kuru iesniegtais veicamo pasākumu plāns FKTK ieskatā visvairāk paredz nodrošināt kredītiestādes kreditoru interešu aizsardzību un efektīvu maksātnespējas vai likvidācijas procesa norisi, FKTK aicina uz pārrunām.

Līdz šim FKTK kredītiestādes maksātnespējas procesa administratoru un likvidatoru kandidātu atlases procesā aicināja uz pārrunām vienīgi pirmos kandidātus no profesionālo organizāciju iesniegtajiem prioritārā secībā sagatavotajiem kandidātu sarakstiem vai arī no tiem kandidātu sarakstiem, ko prioritārā kārtībā ar izlozi bija sagatavojusi FKTK.

Lai paredzētu pārejas periodu, noteikumu normas par kandidātu atlases kārtību tiks piemērotas no 01.11.2016. Savukārt normas par iespējamo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu sarakstu sagatavošanu - sākot ar 01.01.2017.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties