28. Septembris 2016 16:06
Jaunumi
EST tiesnesis Egils Levits pieredzes vizītē pie EKA studentiem

Ar īpašu vieslekciju par Eiropas Tiesu praksi Ekonomikas un kultūras augstskolā (EKA) viesojās Eiropas Savienības Tiesas (EST) tiesnesis Egils Levits.

Egila Levita vieslekcija "Eiropas tiesas prakse - Latvijas uzņēmēji un komercgadījumu analīze" EKA telpās pulcēja plašu studentu un citu interesentu loku. E.Levits topošajiem speciālistiem izkaidroja gan kā izveidota un darbojas ES, kas ir ES institūcijas, analizēja EST procesus un to, cik veiksmīgi tajos sevi pārstāv Latvijas valsts, vieslekcijas laikā pieskaroties arī demokrātijas pamatiem un vērtībām.

EST tiesnesis E.Levits studentiem atzina, ka Latvija var lepoties ar labu reputāciju Eiropas Savienības institūcijās. Latvijas pārstāvji darbojas ļoti aktīvi - interesējas un uzdod dažādus jautājumus, bet tiesvedības procesi pret Latviju ir maz, un tie ir bijuši par salīdzinoši nenozīmīgām lietām.

EKA valdes priekšsēdētāja Anna Saltikova, atzina, ka viņai kā juristei E.Levits ir liela autoritāte, tāpēc jo lielāks prieks EST tiesnesi sveikt EKA telpās un piedāvāt iespēju studentiem mācīties no viņa pieredzes. "Uzskatu, ka katram Latvijas pilsonim šāda lekcija būtu ļoti vērtīga. Mūsu studenti vieslekcijas laikā tika mudināti domāt un analizēt, izvērtēt, cik nozīmīga ir ikviena indivīda balss ES parlamenta vēlēšanās. Pēc šīs lekcijas droši varu apgalvot, ka tie jaunieši, kuri bija Egila Levita vieslekcijā, noteikti ļoti atbildīgi piedalīsies nākamajās ES vēlēšanās," atzina A.Saltikova.

E.Levits absolvējis Hamburgas Universitātes Juridisko fakultāti, pēc tam arī Sabiedrisko zinātņu un filozofijas fakultāti. Zinātniskais referents Ķīles Universitātes Juridiskajā fakultātē, pēc tam Vācijas un Austrumeiropas pētniecības institūtā Getingenē. Pēc Latvijas valsts atjaunošanas Augstākās padomes padomnieks, Ministru prezidenta biedrs un tieslietu ministrs, Saeimas deputāts, Latvijas vēstnieks Vācijā un Austrijā. 1995. gadā ievēlēts par Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi, kopš 2004. gada - Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis. 1990. gada 4. maija Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas un Saeimas Ievada koncepciju autors.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties