7. Septembris 2016 15:31
Jaunumi
ESIL konferenci Rīgā apmeklēs vairāk nekā 420 dalībnieku, aptverot visus kontinentus

Šodien, 7. septembrī, Rīgas Juridiskajā augstskolā notika preses konference, kurā informēja par nozīmīgo un prestižo Eiropas Starptautisko tiesību biedrības (European Society of International Law – ESIL) ikgadējo konferenci, kas no 8. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Šī gada konferences tēma ir “Kā starptautiskās tiesības darbojas krīzes laikā”.

Preses konferencē piedalījās Rīgas Juridiskās augstskolas rektors, profesors Džordžs Ulrihs (George Ulrich), Rīgas Juridiskās augstskolas profesore, Satversmes tiesas tiesnese Ineta Ziemele, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks stratēģijas jautājumos Inguss Kalniņš. Preses konferenci vadīja Dina Gailīte, žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore.

Profesore Ineta Ziemele par ESIL konferences norisi Rīgā saka: “Globālie izaicinājumi ir kļuvuši par mūsu ikdienu. Latvija ir pasaules daļa un mums ir jāpiedalās šo jautājumu risināšanā. Mums ir būtiski runāt par globalizācijas procesiem, par to tiesisko regulāciju un efektīvākajiem risinājumiem,” savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa- Egnere norādīja: “Konferences norise ir Latvijas vārda ielikšana starptautisko tiesību pasaules kartē.”

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 420 juridiskās jomas pārstāvji no 43 valstīm, piemēram, Starptautiskās tiesas tiesnesis Džeimss Kraufords (James Crawford), Lietuvas Satversmes tiesas tiesnese Danute Jočiene, Francijas Valsts padomes viceprezidents Žans Marks Sovē (Jean-Marc Sauvé), Oksfordas universitātes profesore Katrīna Regvela (Catherine Redgwell), Tartu universitātes profesors Lauri Malkso (Lauri Malksoo) un asociētais profesors Renē Varks (René Värk), kā arī augsta līmeņa profesionāļi no Latvijas – Ilze Juhansone Eiropas Komisijas Ģenerālsekretāra vietniece, Nils Muižnieks Eiropas Padomes Cilvēktiesību komisārs, kā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

ESIL konferences laikā dalībnieki apskatīs 20 globāla mēroga nozīmīgas starptautisko tiesību tēmas, piemēram, kiberdrošība, bēgļu krīzē, starptautisko tiesību loma krīžu situācijās un nākotnes perspektīvas, valstu pārvaldības izaicinājumi globālo krīžu situācijās, terorisms, jaunās bruņoto konfliktu formas, cilvēktiesības un minoritāšu tiesības krīžu apstākļos, ekonomikas un finanšu krīze, starptautisko tiesību loma 21. gadsimtā teritoriālo strīdu risināšanā.

ESIL konferenci organizē Rīgas Juridiskā augstskola un Latvijas Republikas Satversmes tiesa ar Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Eiropas Komisijas atbalstu.

ESIL konference notiks angļu valodā, savukārt ESIL konferences atklāšanas pasākumus 8. septembrī 9:00- 13:00 būs iespēja klausīties arī franču valodā. Visas ESIL konferences diskusijas no Ziedoņa zāles būs iespēja vērot tiešraidē no 8. līdz 10. septembrim angļu valodā. www.esil.rgsl.lv/en/live.

Papildu informācija par ESIL konferenci un programmu pieejama oficiālajā mājaslapā: http://esil.rgsl.lv/en/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties