26. Augusts 2016 10:37
Jaunumi
Tieslietu ministrs reģionālās vizītes ietvaros Jēkabpilī apspriež jauna tieslietu nama celtniecību

24. augustā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs darba vizītē apmeklēja Jēkabpili, lai iepazītos ar tiesu un tieslietu nozares iestāžu darbu.

Reģionālās vizītes ietvaros tieslietu ministrs apmeklēja Jēkabpils rajona tiesu un zemesgrāmatu nodaļu, lai apspriestu jaunākos tiesu efektivitātes rādītājus un iepazītos ar tiesnešu un tiesu darbinieku darba apstākļiem.

Īpaša uzmanība sarunā ar Jēkabpils rajona tiesas priekšsēdētāju Valdi Muižnieku un Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieci Līgu Ieleju tika veltīta jaunā tieslietu nozares iestāžu administratīvā centra celtniecībai Jēkabpilī. Projekta ietvaros klientu apkalpošanas telpās valsts akciju sabiedrība “Tiesu namu aģentūra” paredzējusi iespēju arī citu nozaru un pašvaldības iestādēm sniegt savus pakalpojumus, tādējādi nodrošinot Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra izveidi Jēkabpilī.

Jaunajā administratīvajā centrā atradīsies Jēkabpils rajona tiesa, Jēkabpils rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļa, Jēkabpils rajona prokuratūra, kā arī Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta, Valsts probācijas dienesta un Valsts valodas centra struktūrvienības. Vienlaikus tiek risināts jautājums par citu nozaru ministriju padotības iestāžu izvietošanu administratīvajā centrā, tādējādi nodrošinot ne tikai unikālu tieslietu nozares iestāžu, bet arī citu nozaru ministriju iestāžu sniegto pakalpojumu saņemšanas iespēju vienuviet.

Reģionālās vizītes ietvaros tieslietu ministrs ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu Salcēviču, Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Edvīnu Meņķi un Krustpils novada domes priekšsēdētāju Kārli Pabērzu apsprieda jauno tieslietu nama projektu un tā virzību. Ministrs apmeklēja arī minēto pašvaldību dzimtsarakstu nodaļas.

Vizītes laikā tieslietu ministrs Dz. Rasnačs ar Valsts probācijas dienesta priekšnieku Mihailu Papsujeviču viesojās VPD Jēkabpils struktūrvienībā un pārrunāja jaunākās tendences kriminālsodu izpildē. Tieslietu ministrs apmeklēja arī Jēkabpils cietumu, lai iepazītos ar ieslodzīto sadzīves apstākļiem, kā arī ar darba un mācību iespējām. Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure un cietuma administrācija informēja ministru par Jēkabpils cietumā īstenotajām resocializācijas programmām un plānotajiem darbiem ieslodzījuma vietas infrastruktūras uzlabošanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties