15. Augusts 2016 10:44
Jaunumi
Reģionu pašvaldību vadītājus informēs par grozījumiem Valsts kontroles likumā

Valsts kontroles Piektā revīzijas departamenta direktors Edgars Korčagins šī gada 16. augustā piedalīsies Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes sēdē, kurā Zemgales reģiona pašvaldību vadītājus informēs par Valsts kontroles (VK) iniciētajiem grozījumiem VK likumā.

Likumprojekts paredz dažus redakcionālus precizējumus spēkā esošā VK likuma tekstā un jaunas nodaļas iekļaušanu tajā, piešķirot VK tiesības lemt par amatpersonu nelikumīgas rīcības rezultātā budžetam nodarīto zaudējumu atgūšanu tajos gadījumos, kad revidējamā vienība vai augstākā iestāde to bez pamatotiem iemesliem nebūs izdarījusi. Šī jaunā nodaļa ir būtiskākā grozījumu sastāvdaļa, jo turpmāk ļautu VK ne vien konstatēt pārkāpumus, bet arī saukt vainīgos pie atbildības, ja to nedara attiecīgas institūcijas vadība. Šā gada 2.maijā noslēgusies priekšlikumu iesniegšana Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijā VK likuma grozījumu otrajam lasījumam, un Saeima turpinās skatīt likumprojektu rudens sesijas laikā.

Sēde būs iespēja pašvaldību vadītājiem nepastarpināti iegūt informāciju par piedāvāto izmaiņu būtību, noskaidrot viņus interesējošos jautājumus un, iespējams, kliedēt dažādus publiskajā telpā izskanējušos mītus saistībā ar likumprojektā piedāvāto tiesisko regulējumu.

Šī būs pirmā no kopumā piecām plānotajām E.Korčagina reģionālajām vizītēm saistībā ar VK likuma grozījumiem. ZPR ir viens no pieciem plānošanas reģioniem Latvijā. Šī gada augusta beigās un septembra sākumā ir plānota viņa dalība arī Kurzemes, Latgales, Rīgas un Vidzemes plānošanas reģionu padomju sēdēs.

Pārstāvot 20 novadus un divas republikas nozīmes pilsētas - Jelgavu un Jēkabpili -  ZPR uzdevumi ir koordinēt reģiona ilgtermiņa līdzsvarotu attīstību, nodrošināt nozaru politikas plānošanu un ieviešanu atbilstoši reģionu specifikai, kā arī sadarboties ar ministrijām un citām valsts institūcijām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties