26. Jūlijs 2016 12:39
Jaunumi
Lielāko iekšlietu dienestu vadītājiem pagarina amata termiņus

Otrdien, 26.jūlijā, Ministru kabinets atbalstīja amata pienākumu termiņa pagarināšanu Valsts policijas priekšniekam ģenerālim Intam Ķuzim, Valsts robežsardzes priekšniekam ģenerālim Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšniekam pulkvedim Oskaram Āboliņam.

I.Ķuža amata termiņš pagarināts līdz 2018.gada 20.septembrim, savukārt N.Garbara un O.Āboliņa amata termiņš pagarināts līdz 2021.gada 20.septembrim.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis no minētajiem dienestu vadītājiem viņiem noteiktajā darba termiņā sagaida konkrētu uzdevumu izpildi.

Valsts policijas priekšniekam ir virkne uzdevumu, kas prasa nekavējošu rīcību, tāpēc termiņš pagarināts uz diviem gadiem.  Valsts policijai jāveic speciālas struktūrvienības izveidošana, kas nodarbosies ar augstas prioritātes lietu izmeklēšanu, kā arī jāstrādā pie noziedzīgi iegūtu līdzekļu atguves struktūrvienības izveides. Tāpat tiek sagaidīts konkrēts darbs pie Kārtības policijas uzdevumu pilnveides, lai panāktu, ka attiecībā uz mazāk smagiem noziegumiem izmeklēšanas darbību apjoms tiktu vienkāršots. R.Kozlovskis norāda arī uz nepieciešamību turpināt uz sabiedrību vērsta policijas darba ieviešanu, lai policisti savā rīcībā un komunikācijā būtu par piemēru citiem.

Savukārt Valsts robežsardzes priekšniekam N.Garbaram turpmāk jāveic dienestam uzticēto uzdevumu veikšana, kas paredz konkrētus pasākumus vidējā termiņā valsts robežas kontroles un aizsardzības spēju stiprināšanai. Tas ietver gan austrumu robežas infrastruktūras sakārtošanu, gan to pasākumu īstenošanu, kas apstiprināti konceptuālajā ziņojumā un rīcības plānā "Par valsts austrumu robežas kontroli un aizsardzību".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests O. Āboliņa vadībā augstā līmenī ir parādījis sevi profesionāli glābšanas darbos traģiskajos notikumos, ar kuriem Latvija bija saskārusies pēdējo piecu gadu laikā, piemēram, Zolitūdes traģēdijas seku likvidēšanā. Dienestam ir jāturpina profesionālā izaugsme, kā arī jāstrādā pie Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas likuma ieviešanas praksē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties