19. Jūlijs 2016 09:58
Jaunumi
No 1.augusta jaunas pieteikuma veidlapas Komercreģistrā

2016.gada 1.augustā stāsies spēkā Ministru kabineta 2016.gada 14.maija noteikumi Nr.371 "Noteikumi par pieteikumu veidlapām ierakstiem komercreģistrā” (turpmāk – Noteikumi). Noteikumi apstiprina elektronizācijai pielāgotas Uzņēmumu reģistra vestajā komercreģistrā iesniedzamās pieteikumu veidlapas, precizē tajās prasītās ziņas atbilstoši augstāka juridiskā spēka normatīvajiem aktiem, kā arī pielāgo veidlapas, lai tās būtu ērtāk lietojamas klientiem.

Jaunās pieteikumu veidlapas neparedz jaunus pienākumus, galvenokārt veiktas izmaiņas, svītrojot normatīvajiem aktiem neatbilstošas ziņas vai uzlabojot pieteikumu veidlapu struktūru, lauciņu izkārtojumu un pārskatāmību.

Pieteikumu veidlapās svītroti lauki, kuros valdes un padomes locekļiem, kā arī prokūristiem bija jānorāda dzīvesvietas adreses, “Pieteikums izmaiņām” papildināts ar lauku, kurā norādāmas izmaiņas informācijā par ārvalsts komersantu, kas reģistrējis filiāli, svītrota prasība iesniegt reģistrācijas apliecības u.c. izmaiņas.

Tāpat apstiprināta jauna pieteikuma veidlapa “Pieteikums komersanta darbības apturēšanai vai atjaunošanai”.          

Noteikumi stājas spēkā 2016.gada 1.augustā, līdz ar to no 2016.gada 1.augusta iesniedzamas jaunās pieteikumu veidlapas, līdz tam jāizmanto vecajos noteikumos apstiprinātas pieteikumu veidlapas, kas ir pieejamas doc. formātā.

Sīkāku informāciju par veiktajām izmaiņām un ar jaunajām pieteikuma veidlapām var iepazīties Uzņēmumu reģistra mājaslapā www.ur.gov.lv sadaļā Aktualitātes.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties