1. Jūlijs 2016 13:52
Jaunumi
LU Juridiskā fakultāte - joprojām atzītākā starp darba devējiem jurisprudencē
Foto: Boriss Koļesņikovs

Latvijas Darba devēju konfederācija sadarbībā ar karjeras un izglītības portālu Prakse.lv jau piekto gadu publicē Latvijas darba devēju ieteiktāko augstskolu un studiju programmu sarakstu. Darba devēju ieteiktāko studiju programmu topā Juridiskās fakultātes realizētā Bakalaura studiju programma „Tiesību zinātne” ierindojusies 9./10. vietā kopvērtējumā un 1. vietā starp jurisprudences studiju programmām.

​​Piektdien, 1. jūlijā Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar protālu Prakse.lv paziņoja jau piektā darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPa rezultātus. Tā veidošanā šogad piedalījies rekordliels uzņēmumu skaits – vairāk nekā 2200. Tas ir 14 reižu vairāk nekā pirms četriem gadiem, kad darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPs tika veidots pirmo reizi.

Darba devēji Juridiskās fakultātes realizēto Bakalaura studiju programmu „Tiesību zinātne” ierindojuši 9./10. vietā starp visām Latvijā realizētajām studiju programmām dažādās nozarēs un 1. vietā starp jurisprudences programmām.

Patlaban ir izlaidumu laiks, kad jauniešiem, noslēdzot vienu periodu savā dzīvē, jāizdara izvēle par turpmāko izglītības un karjeras ceļu. TOPa veidošanā šogad būtiski pieaugusi darba devēju aktivitāte, iesakot izglītības iestādes, kurās, pēc viņu līdzšinējās pieredzes, iespējams gūt darba tirgum atbilstošākās zināšanas un prasmes konkrētās profesijās. Kā liecina iepriekšējā gada pieredze, skolu absolventi augstu vērtē darba devēju viedokli, izvēloties savu nākotnes profesiju. Prakse.lv veiktajā pētījumā noskaidrots, ka 93% absolventu, izvēloties studiju virzienu, ņem vērā darba devēju viedokli. Par to liecina arī pieaugošais TOPa sadaļas apmeklējums portālā Prakse.lv, proti, 201​5./201​6.mācību gadā TOPu skatījuši 230 000 cilvēku.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone​ uzskata, ka​ "a​bsolventiem būtiski ir izvēlēties turpmākās mācības tādā specialitātē, kura ne tikai sakrīt ar interesēm un karjeras mērķiem, bet arī atbilst darbaspēka pieprasījumam attiecīgajā nozarē, jo ir jomas, kurās vēl joprojām trūkst augsti kvalificētu speciālistu, kamēr citās pieprasījums ir neliels, taču darba meklētāju ir daudz. Latvijas Darba devēju konfederācija, kuras interesēs ir nodrošināt efektīvu darba tirgu, aicina jauniešus ieklausīties darba devējos pirms izvēles izdarīšanas savas karjeras veidošanā. Darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPs ir labs palīgs gan topošajiem studentiem, gan pašiem darba devējiem, kuriem ir svarīgi nodarbināt motivētus, par savu profesijas izvēli pārliecinātus jauniešus."

​Studiju programmu TOPs aplūkojams šeit.​

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties