12. Maijs 2016 09:49
Jaunumi
Kardināls Pjetro Parolini 12. maijā viesosies LU ar lekciju "Pasaules un cilvēka redzējums enciklikā “Laudato Si"”

Svētā Krēsla Valsts sekretārs Viņa Eminence kardināls Pjetro Parolini (Pietro Parolin) vizītes Latvijā laikā 12. maijā plkst. 15 viesosies Latvijas Universitātē (LU) un Lielajā aulā nolasīs lekciju "Pasaules un cilvēka redzējums enciklikā “Laudato Si"”.

Lekciju varēs skatīties arī tiešraidē LU portālā www.lu.lv 1. kanālā. Saite uz TIEŠRAIDI šeit - http://www.lu.lv/tiesraide/1/nc/

Kardināla vizīte ir īpaši nozīmīga šajā gadā, kad aprit 25 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas pēc Latvijas neatkarības atgūšanas un 95 gadi kopš Svētais Krēsls atzina Latviju de iure.

Svētā Krēsla Valsts sekretārs Viņa Eminence kardināls Pjetro Parolini vizītes laikā Latvijā tiksies ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un citām amatpersonām. Plānots apspriest jautājumus, kas saistīti ar abu pušu attiecībām, kā arī aktualitātēm Eiropā. M. Kučinskis un Pjetro Parolini noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Iecerēts, ka vizītes laikā tiks apspriesta iespēja noorganizēt pāvesta Franciska ierašanos Latvijā 2018. gadā, kad Latvija un pārējās Baltijas valstis atzīmēs savas dibināšanas simtgadi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis uzsver,  ka Latvijas un Svētā Krēsla attiecības ir ļoti labas. Svētais Krēsls vienmēr ir atbalstījis Latvijas neatkarības centienus, nekad nav atzinis Latvijas inkorporāciju PSRS sastāvā.

Svētā Krēsla Valsts sekretāra Viņa Eminences kardināla Pjetro Parolina lekcija "Pasaules un cilvēka redzējums enciklikā “Laudato Si"” notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā 12. maijā no plkst. 15.00 līdz 16.15.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties