11. Aprīlis 2016 11:07
Studenta Vārds
Kurta Hāgena stipendija studijām Vācijā

Līdz 31. maijam Latvijas Universitātes (LU) maģistrantūras un doktorantūras studenti aicināti pieteikties Kurta Hāgena stipendijai studijām Vācijā 2016./2017. gada rudens semestrī. Stipendijas apmērs ir 7000 EUR semestrī.

Pieteikties stipendijai ir iespējams līdz 2016. gada 31. maija plkst. 23:59, aizpildot anketu LU Fonda mājaslapas sadaļā Pieteikties stipendijai, pievienojot CV, motivācijas vēstuli, kā arī iepriekš iegūto apliecinājumu, ka izvēlētā universitāte Vācijā ir gatava pretendentu uzņemt. Students var izvēlēties studijām kādu noLatvijas Universitātes sadarbības augstskolām Vācijā vai citu. Pretendents nedrīkst vienlaikus būt citu LU Fonda, ES fondu vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs, kā arī LU darbinieks.

Kurta Hāgena stipendija ir viena no lielākajām stipendijām studijām ārzemēs, kas pašreiz tiek piedāvāta Latvijas studentiem. Stipendijas apmērs ir 7 000 EUR semestra studijām. 2016./2017. akadēmiskajā gadā LU Fonds plāno piešķirt piecas stipendijas.

Stipendija pirmo reizi tika piešķirta 2011. gadā, kad LU Fonda pārvaldībā nonāca latviešu izcelsmes vācu aktiera un žurnālista Kurta Hāgena (1916-2000) 2,4 miljonu eiro novēlējums Latvijas Universitātei. Kopš tā laika, pateicoties no neaizskaramā kapitāla gūtajiem ienākumiem, stipendijas ir ieguvuši četri Latvijas Universitātes studenti.

2015. gada stipendiāts Toms Rēķis (LU Ķīmijas fakultāte) stāsta: “Pateicoties stipendijai, varu daļu sava doktora darba pētījuma veikt Magdeburgā, Maksa Planka Institūtā, kas ir viena no, ja ne pati prestižākā zinātniskā institūcija Vācijā. Pētnieciskais darbs saistīts ar optiski aktīvu zāļu vielu cietfāžu izpēti. Abi profesori, kuru vadībā darbojos, šajā ķīmijas apakšnozarē ir vieni no labākajiem pasaulē.”

LU platīna mecenāts Kurts Hāgens ir dzimis un audzis Rīgā, starpkaru laikā studējis Berlīnē, un pēc Vīnes Tēlotājmākslas akadēmijas absolvēšanas izveidojis veiksmīgu aktiera un žurnālista karjeru. 1999. gadā viņš novēlēja visu dzīves laikā iegūto mantu Latvijas Universitātei, „lai atbalstītu apdāvinātus studentus pieredzes apmaiņā augstskolās Vācijā.” Šī gada 24. janvārī Hamburgā Kurta Hāgena stipendiāti un diasporas pārstāvji ar piemiņas brīdi un kapa plāksnes atklāšanu mecenāta atdusas vietā atzīmēja Kurta Hāgena simtgadi. Pasākumā piedalījās arī Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties