11. Janvāris 2016 13:20
Jaunumi
Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā

2015.gada 6.novembrī stājās spēkā grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā. Grozījumi ir attiecināmi uz visām kooperatīvajām sabiedrībām, gan tām, kas veic komercdarbību, gan tām , kas neveic.

Atbilstoši likuma pārejas noteikumiem, visiem kooperatīviem līdz 2016. gada 1. jūlijam Uzņēmumu reģistrā ir jāiesniedz statūtu grozījumi, ja tie neatbilst jaunajam sabiedrību likuma regulējumam.

Likums būtiski skar kooperatīvo sabiedrību darbību attiecībā uz pilnvaroto sapulču sasaukšanu, kooperatīvo sabiedrību biedru sapulces sasaukšanas kārtību un termiņus, sapulces norisi, sapulces protokolēšanas kārtību un citus jautājumus. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu Uzņēmumu reģistram ir tiesības piemērot administratīvo sodu tiem komersantiem, kuri normatīvajos aktos noteiktajā termiņā Uzņēmumu reģistram nav iesnieguši likumā noteiktās ziņas vai dokumentus. Līdz ar to tām kooperatīvajām sabiedrībām, kurām ir komersanta statuss un, kas nebūs veikušas grozījumus līdz noteiktā termiņa beigām, Reģistrs būs tiesīgs izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu.

Vairāk informācijas www.ur.gov.lv sadaļā aktualitātes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties