10. Novembris 2015 15:49
Jaunumi
Administratoru asociācija neatbalsta Latvijas Zvērinātu advokātu padomes iniciatīvu pārņemt tās funkcijas

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija (Administratoru asociācija) neatbalsta Latvijas Zvērinātu advokātu padomes iniciatīvu pārņemt līdz šim Administratoru asociācijas veiktās funkcijas.

„Uzskatām, ka tieši Administratoru asociācija var būt pamats maksātnespējas procesa administratora profesijas pašpārvaldei, kas apvienotu visus profesijā strādājošos un nodrošinātu uzraudzības funkciju. Ar šādu priekšlikumu Administratoru asociācija jau iepriekš ir nākusi klajā, un šobrīd savu pozīciju neesam mainījuši,” norāda Administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.

Administratoru asociācija, apvienojot visus maksātnespējas procesa administratorus, tai skaitā zvērinātus advokātus, kas praktizē maksātnespējas jomā, neredz šķēršļus, lai sekmīgi turpinātu veikt līdzšinējās funkcijas, kā arī papildus uzņemtos administratoru uzraudzības funkciju, ko šobrīd īsteno valsts un kas līdz šim ir izrādījies viens no vājajiem posmiem maksātnespējas sistēmā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes iniciatīva, kā arī šodien Maksātnespējas administrācijas mājaslapā publicētais viedoklis jeb draudi radīt maksātnespējas procesa administratoru profesijai paralēlu „krīzes menedžeru” loku kārtējo reizi apstiprina ne tikai tieslietu sistēmas pārstāvju nekonsekvenci nozares attīstības plānošanā, bet arī acīmredzamu diskusijas iztrūkumu par dažādām maksātnespējas procesa administratora profesijas attīstības alternatīvām.

Administratoru asociācija aicina visas iesaistītās puses vēlreiz sēsties pie sarunu galda un izvērtēt labākās iespējamās alternatīvas maksātnespējas procesa administratora profesijas attīstībai nākotnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties