5. Novembris 2015 15:19
Jaunumi
Tiesībsargam jāturpina celt sabiedrības tiesisko apziņu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar tiesībsargu Juri Jansonu.
Foto no VPK arhīva

Tiesībsargam ir jāturpina aktīvs darbs pie sabiedrības tiesiskās apziņas celšanas, informējot Latvijas iedzīvotājus par viņu tiesībām un pienākumiem, kā arī iespējām līdzdarboties valsts pārvaldē un vērsties dažādās valsts institūcijās. To ceturtdien, 5.novembrī, tiekoties ar tiesībsargu Juri Jansonu, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja tiesībsarga lomu un paveikto cilvēktiesību nostiprināšanā un labas pārvaldības veicināšanā. Īpaša uzmanība tika pievērsta tiesību uz taisnīgu tiesu īstenošanai, kā arī būtiskākajām problēmām bērnu tiesību jomā.

Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību uzlabot likumdošanas procesa kvalitāti, lai nepieļautu nepārdomātu un pietiekami rūpīgi neizvērtētu jautājumu noteikšanu par vispārsaistošu regulējumu, kas ietekmē ikvienu Latvijas iedzīvotāju un valsts attīstību. Valsts prezidents informēja tiesībsargu par Tiesiskās vides pilnveides komisijas uzsākto darbu un apņēmību sniegt savu ieguldījumu tiesiskās vides sakārtošanā un pārvaldības pilnveidošanā.

Amatpersonas pārrunāja būtiskākās problēmas bērnu tiesību jomā, tostarp joprojām lielo bērnu skaitu institūcijās, kas, tiesībsarga izpratnē, norāda uz to, ka valsts nav veikusi visu nepieciešamo, lai ikvienam bērnam nodrošinātu tiesības uzaugt ģimenē. Valsts prezidents uzklausīja tiesībsarga viedokli par iespējamiem cēloņiem gadījumiem, kad bērni gan no audžu, gan aizbildņu ģimenēm atkārtoti nonāk aprūpes iestādēs vai ir spiesti tajās uzturēties salīdzinoši ilgi. Tiesībsargs norādīja uz nepietiekamu audžuģimeņu un aizbildņu sagatavotību, kā arī uz iespējamu valsts un pašvaldību atbalsta un izpratnes trūkumu.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja tiesībsarga darbu, īpaši izceļot saņemto ANO augstā cilvēktiesību komisāra biroja Nacionālo cilvēktiesību aizsardzības institūciju akreditāciju un novērtējumu ar augstāko “A” akreditācijas statusu. Amatpersonas vienojās par turpmāku ciešu sadarbību cilvēktiesību nostiprināšanā un labas pārvaldības veicināšanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties