1. Septembris 2015 11:18
Jaunumi
Latvijas Universitāte izveido Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centru
3

2015.gada 31.augustā Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) Dome vienbalsīgi apstiprināja LU JF Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centra (Centrs) nolikumu, bet centra direktora amatā – fakultātes bijušo dekāni, profesori Kristīni Stradu-Rozenbergu.

Apzinoties, ka viens no Juridiskās fakultātes turpmākiem izaicinājumiem būs studentu skaita kritums visā Latvijā, ko demogrāfisku iemeslu dēļ rada vidusskolas absolventu skaita samazinājums, fakultāte strādā ne tikai ar studentu piesaistes jautājumiem, bet meklē arī citas attīstības iespējas. Kā vienu no potenciāli veiksmīgiem attīstības virzieniem Juridiskā fakultāte redz tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmu īstenošanu. Šo un citas funkcijas nu uzsāks pildīt fakultātes jaunizveidotā struktūrvienība – Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centrs.

Viens no Centra galvenajiem darbības virzieniem būs tālākizglītības un profesionālās pilnveides apmācības profesionālajām juristu organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību iestādēm un privātpersonām. Šajā jomā fakultāte darbu jau ir iesākusi, kopš 2013.gada veiksmīgi īstenojot profesionālās pilnveides programmu zvērinātiem advokātiem.

Līdztekus darbam ar tiesību speciālistiem centrs izstrādās un organizēs kursus un lekcijas nejuridisko profesiju pārstāvjiem, veiks pētījumus un sniegs atzinumus aktuālos tiesību problēmjautājumos.

Aktīvu darbu centrs sāks šā gada oktobrī.

Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte ir tradīcijām un sasniegumiem tiesību zinātnē bagātākā juridiskā skola Latvijā. Šodien fakultātes septiņās īstenotajās studiju programmās kopumā ir vairāk nekā 1300 studējošo, tādējādi fakultāte joprojām ir lielākais tiesību zinātnes studiju realizētājs Latvijā.

 
 
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurijs
1. Septembris 2015 / 11:48
0
ATBILDĒT
Var būt kāds zin, vai(kad) centram būs mājaslapa, kur varētu sekot līdzi (var būt jau ir un kādam ir tās adrese)?
M.M.Ose > Jurijs
1. Septembris 2015 / 18:20
0
ATBILDĒT
Centram tiks izstrādāta mājaslapa tuvāko nedēļu laikā.
Jaunumiem iespējams sekot līdzi arī LU Juridiskās fakultātes soc. mediju kontos.
Jurijs > M.M.Ose
2. Septembris 2015 / 15:43
0
ATBILDĒT
Paldies par info
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties