31. Jūlijs 2015 12:19
Jaunumi
Aicina iesaistīties ES tiesību aktu kopuma uzlabošanā un administratīvā sloga mazināšanā

Ar mērķi vienkāršot Eiropas Savienības (ES) normatīvos aktus un mazināt administratīvo slogu uzņēmumiem un iedzīvotājiem Eiropas Komisija (EK) iecerējusi izveidot REFIT (Regulatory Fitness and Performance programme – Normatīvās atbilstības un izpildes programma) platformu, kuras darbā aicina iesaistīties iespējami plašu sabiedrības pārstāvju loku.

Kā zināms, šā gada 19.maijā Eiropas Komisija nāca klajā ar paziņojumu “Labāks regulējums labākiem rezultātiem – ES darba kārtība”, kura mērķis ir uzlabot ES gada un daudzgadu plānošanu.

“Labāks regulējums” paredz, ka EK, Eiropas Parlaments un Padome katru gadu vienosies par to normatīvo aktu priekšlikumu sarakstu, kuriem likumdošanas procesā būs prioritāra nozīme, tostarp par priekšlikumiem atjaunināt vai vienkāršot spēkā esošos tiesību aktus un samazināt regulatīvo slogu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU). Šie plāni visa gada laikā tiks regulāri atjaunināti, tai skaitā, izmantojot REFIT platformā iesaistīto pušu ieteikumus.

Tādējādi, lai pastāvīgi atjauninātu un vienkāršotu tiesību aktus, kā arī mazinātu regulatīvo slogu uzņēmumiem, pārvaldes iestādēm un iedzīvotājiem, EK ir nolēmusi izveidot jaunu konsultatīvo mehānismu - REFIT platformu, iesaistot ieinteresētās personas. Paredzēts, ka šī platforma pulcēs augsta līmeņa ekspertus no uzņēmēju vides, pilsoniskās sabiedrības, sociālo partneru aprindām, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas un Reģionu komitejas, kā arī pārstāvjus no visām 28 ES dalībvalstīm. Tāpat par platformas dalībniekiem varēs kļūt cilvēki, kuriem pašiem ir ar ES tiesību aktu piemērošanu saistīta pieredze.

Ar platformas palīdzību paredzēts noteikt, kuri tiesību akti ir jāvienkāršo un kuru radītais slogs ir jāsamazina, atsaukt novecojušus tiesību aktus un vajadzības gadījumā pārstrādāt un aizstāt esošos tiesību aktus.

Plānots, ka platforma būs pilnībā pārredzama un tai būs pašai sava tīmekļa vietne, kurā publicēs visus ieteikumus, piezīmes, locekļu un ārēju pušu ieguldījumu, sanāksmju protokolu kopsavilkumus un EK un dalībvalstu iestāžu komentārus par turpmākiem pasākumiem.

Pirmā REFIT platformas tikšanās plānota šā gada novembrī. Interesenti aicināti pieteikties līdz šā gada 1. septembrim.

Papildinformācija par REFIT platformu un pieteikšanās anketa (angļu valodā).

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties