16. Jūlijs 2015 13:33
Jaunumi
No jaunā mācību gada valsts apmaksātas brīvpusdienas plānots nodrošināt arī 4.klases skolēniem
Sākot ar 1.septembri, no valsts budžeta līdzekļiem plānots nodrošināt brīvpusdienas arī 4.klases skolēniem.
Edijs Pālens, LETA

Sākot ar šā gada 1.septembri, no valsts budžeta līdzekļiem plānots nodrošināt brīvpusdienas arī 4.klases skolēniem - to paredz šodien, 16.jūlijā, valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos, kas izstrādāti saskaņā ar Saeimas pieņemto lēmumu.

Saeima 2015.gada 18.jūnijā ir pieņēmusi grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”, kas stāsies spēkā šā gada 1.augustā. Paredzēto izmaiņu rezultātā no akcīzes nodokļa gūtie ienākumi tiks novirzīti bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai.

Patlaban brīvpusdienas par valsts budžeta līdzekļiem tiek nodrošinātas 1.-3.klases skolēniem. Atbilstoši statistikas datiem 2015./2016.mācību gadā vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs 1.-4.klasē mācīsies 82 282 skolēni. Lai arī 4.klases skolēni saņemtu brīvpusdienas, šogad papildus nepieciešami 2 150 946 eiro, bet 2016.gadā - 4 473 384 eiro.

Nodrošinot dotāciju pašvaldībām sākumskolas skolēnu ēdināšanai, tiek sniegts atbalsts ģimenēm ar bērniem, nepiešķirot naudu tiešā veidā, bet nodrošinot bērniem vismaz vienu sabalansētu, kvalitātes prasībām atbilstošu ēdienreizi dienā.

Ar noteikumu projektu “Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1206 “Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus pašvaldībām pamatizglītības iestādes skolēnu ēdināšanai”” iespējams iepazīties šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties