11. Jūnijs 2015 08:57
Jaunumi
Notiks apaļā galda diskusija “Pašregulācijas pieredze Eiropas Savienībā un tās pielietojums Latvijā”

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ielūdz jūs uz apaļā galda diskusiju “Pašregulācijas pieredze Eiropas Savienībā un tās pielietojums Latvijā” 2015.gada 15.jūnijā plkst. 12:00 Brīvības ielā 55, 224.kabinetā, II ieeja.

Eiropas Savienībā aizvien vairāk diskutē par pašregulācijas memorandiem, kas atvieglotu birokrātisko slogu, kā arī sniegtu iespēju uzņēmējiem no dažādām nozarēm veikt efektīvu pašregulācijas procesu, tādējādi baudot lielāku uzticību no patērētāju puses.

Profesionāli izstrādāti pašregulācijas kodeksi  papildina tiesisko regulējumu, kā arī var palīdzēt sasniegt labākus rezultātus, nekā izmantojot jau ierasto likumdošanu. Efektīvi ieviesti pašregulācijas memorandi nodrošina vienotu labas un atbildīgas prakses principu ievērošanu visām iesaistītajām pusēm, kas nav apgrūtinoši nozarei kopumā, taču būtiski palielina patērētāju uzticību konkrētajai tirgus jomai, kā arī pieļauj elastīgu un ātru piemērošanu, vienlaikus ievērojot valsts likumdošanas vajadzības.

Līdz šim Eiropā pašregulācijas mehānismi aktualizēti reklāmas, pārtikas, alkohola, kosmētikas, auto nozarē un digitālā mārketinga jomā, kā arī skarot reklāmu, kas domāta bērniem.

Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja nesen sniegusi pozitīvu atzinumu, kurā ieteikts, ka pašregulācijas un kopregulācijas būtu jāuzskata par svarīgu instrumentu, papildinot vai ieviešot smagnējus likumus.

Lai diskutētu, kādi pašregulācijas mehānismi darbojas Eiropā, kāda ir citu valstu un nozaru pieredze, kā arī skaidrotu, kas notiek Latvijā un ko iespējams aizgūt, tiek organizēta apaļā galda diskusija, kuras eksperti būs:

  • Baiba Vītoliņa, Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja;
  • Adams Gagens (Adam Gagen), Pasaules reklāmas asociācijas valdes loceklis;
  • Jānis Butkēvičs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras eksperts konkurētspējas jautājumos.

Diskusijā aicināti piedalīties arī pārstāvji no Konkurences padomes, Latvijas Darba Devēju asociācijas, Ilgtspējas institūta,  Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas,  Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas, Veselības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Latvijas Reklāmas Asociācijas, Latvijas Bērnu foruma, Patērētāju asociācijas, Latvijas tirgotāju asociācijas, Latvijas autotirgtoāju asociācijas, Latvian ARt director club, Degvielas tirgotāju asociācijas, LETERA, Veselības ministrijas, Saeimas Tautsaimniecības komisijas, Ekonomikas ministrijas, Ārvalstu investoru padomes un Latvijas interneta asociācijas.

Lūdzam apstiprināt savu dalību apaļā galda diskusijā līdz piektdienai, 12.jūnijam plkst. 16:00, pa tālruni 26544528 vai sūtot e-pastu uz adresi: sanita.gertmane@ptac.gov.lv

Uz tikšanos Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, Brīvības ielā 55, 224.kabinetā, 15.jūnijā plkst. 12:00! 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties