30. Aprīlis 2015 11:52
Jaunumi
Aicina uz profesores Elisones Džounsas vieslekciju „Mērķa ierobežojumu identificēšana Eiropas Savienības konkurences tiesībās”

Latvijas Tiesību institūts aicina uz Londonas Karaliskās koledžas profesores Elisones Džounsas (Alison Jones) vieslekciju Eiropas Savienības konkurences tiesībās – „Mērķa ierobežojumu identificēšana Eiropas Savienības konkurences tiesībās” (Identifying restrictions “by object” in European Union Competition Law) piektdien, 2015.gada 8.maijā, plkst. 10.00, Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē Rīgā, Merķeļa ielā 13.

Dalība vieslekcijā bez maksas –- ar Latvijas tiesību institūta ielūgumiem. Interesenti var pieteikties dalībai vieslekcijā elektroniski: edijs.poga@lti.lv. Pasākums norisināsies angļu valodā bez tulkojuma. Paredzamais vieslekcijas garums – 2 stundas. Noslēgumā – jautājumu un atbilžu sesija 30 minūšu garumā.

Dr.iur. Jānis Neimanis, Augstākās tiesas tiesnesis, Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības valdes priekšsēdētājs:

„Esam ļoti iepriecināti par biedrības „Latvijas tiesību institūts” ierosmi ielūgt uz Latviju Londonas Karaliskās koledžas profesori Elisoni Džounsu ar vieslekciju konkurences tiesību jautājumos. Profesore Džounsa ir ievērojama ar savu akadēmisko un zinātnisko pienesumu konkurences tiesību jomā.

Profesores atziņas, kas kopdarbā ar Bristoles Universitātes profesori Brendu Safrinu (Brenda Sufrin) apkopotas grāmatā EU Competition law: Text, Cases and Materials (5th ed., Oxford University Press, 2014) – ir pazīstams tiesību doktrīnas avots arī Latvijas tiesu darbā.

Pēdējo gadu laikā konkurences tiesības Latvijā ir piedzīvojušas strauju attīstību un nozīmīguma pieaugumu, tādēļ profesores Džounsas lekcija sniegs labu pamatu tālākai diskusijai par konkurences tiesību jomu.”

LL.M. Edijs Poga, zvērināts advokāts, Latvijas tiesību institūta direktors:

„Londonas Karaliskās koledžas profesore Elisone Džounsa ir atzīta akadēmiskā autoritāte Eiropas Savienības konkurences tiesībās. Profesores Džounsas un profesores Safrinas mācību grāmatu Eiropas Savienības konkurences tiesībās, ko izdod Oksfordas Universitātes apgāds un kas 2014.gadā iznāca jau 5.izdevumā, plaši lieto konkurences tiesību studenti, kā arī speciālisti visā Eiropā. Prof. Džounsa ir autore arī daudzām citām publikācijām konkurences tiesību jomā, kā arī citās tiesību jomās. Minēto mācību grāmatu savos konkurences tiesību nolēmumos kā autoritatīvu tiesību doktrīnas avotu izmanto Eiropas Savienības Tiesas ģenerāladvokāti savos secinājumos (piem., C-434/13P Parker Hannifin, C-375/09 Tele 2 Polska un C-202/07P France Telecom), kā arī savos nolēmumos citē Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts un Augstākā tiesa (piem., SKA-149/2006 un SKA-13/2014) un Konkurences padome.”

Par Latvijas tiesību institūtu

Biedrība „Latvijas tiesību institūts” ir neatkarīga, nepolitiska, nevalstiska bezpeļņas apvienība, kurā apvienojušās personas ar kopīgām interesēm par Latvijas tiesībām un to attīstību. Institūts vienmēr un visur darbojas neatkarīgi un stāv ārpus politisko partiju vestās politikas. Institūta misija ir veicināt Latvijas Republikas kā demokrātiskas taisnības un tiesību valsts tālāku atjaunošanu, nostiprināšanu un attīstību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties