16. Aprīlis 2015 12:16
Jaunumi
Saeimas 16.aprīļa sēdē izsludināts pārtraukums līdz nākamajai ceturtdienai
1

Saeimas 16.aprīļa sēdē izsludināts pārtraukums līdz 23.aprīļa plkst.9.00.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka Saeimas Sēžu zāles deputātu sektoru atteicās pamest deputāts Dainis Liepiņš (LRA), kurš zaudējis tiesības piedalīties Saeimas sēdēs. Deputāts nepakļāvās sēdes vadītājas vairākkārtējiem aicinājumiem atstāt Sēžu zāli, kā arī Saeimas Prezidija lēmumam, kas pieņemts, konsultējoties ar Frakciju padomi.

Kā skaidro Saeimas Juridiskajā birojā, deputāts D.Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo šī gada 5.februārī parlaments piekrita 12.Saeimas deputāta D.Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums, paredz Saeimas kārtības ruļļa 17.pants.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
mazgudrais
17. Aprīlis 2015 / 09:28
0
ATBILDĒT
nu, juristiņi, kurā tiesību normā ir rakstīts, ka deputāts, kuram liegta piedalīšanās Saeimas sēdēs, nedrīkst atrasties sēžu zālē? viņam var atslēgt reģistrācijas/balsošanas mašīnu un nedot vārdu, lai viņš sēž tur
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties