8. Aprīlis 2015 15:30
Studenta Vārds
Topošie studenti gaidīti Juridiskās fakultātes Atvērto durvju dienā

Piektdien, 10.aprīlī, plkst. 15.00 ikviens interesents gaidīts Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Atvērto durvju dienas norisēs. Pasākuma laikā būs iespēja saņemt detalizētu informāciju par studijām un studiju programmu uzņemšanas prasībām, kā arī iegūt praktisku ieskatu jurista profesijas pārstāvju darbā.

Pasākumu ar uzrunu fakultātes konferenču zālē atklās Juridiskās fakultātes dekāne, profesore Kristīne Strada-Rozenberga. Turpinājumā klātesošie tiks iepazīstināti ar Tiesību zinātnes studiju programmu uzņemšanas kārtību un prasībām, informāciju par studiju saturu un vidi, ārpusstudiju aktivitātēm un studentu dzīvi fakultātē.

Topošie studenti uzzinās arī to, kas būtu darāms jau šobrīd, lai nodrošināstu sev vietu fakultātes pirmkursnieku vidū.

Dienas noslēgumā studenti interesentus aicinās doties uz fakultātes tiesas zāli, lai tie, paši inscinējot tiesas procesu un iejūtoties tiesnešu, advokātu vai prokuroru ādā, mēģinātu atrisināt dažādus kāzusus jeb juridiskas problēmsituācijas.

Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte ir lielākā, tradīcijām un sasniegumiem tiesību zinātnē bagātākā juridiskā skola Latvijā. Fakultāte lepojas un ir pazīstama ar saviem mācībspēkiem un absolventiem – izciliem juristiem. Juridiskās fakultātes pasniedzēji līdzās akadēmiskajam darbam Latvijas Universitātē vienlaikus veic arī aktīvu profesionālo darbību jurisprudencē - ir tiesneši, prokurori, zvērināti advokāti, notāri un dažādu valsts institūciju vadītāji. Tāpat arī Juridiskās fakultātes absolventi ir sabiedrībā ievērojami un veiksmīgi juristi.

Līdzās kvalificētiem pašmāju mācībspēkiem vieslekcijas, izvēles studiju kursus un vasaras skolu kursus fakultātē piedāvā arī ārvalstu docētāji un tiesību nozares profesionāļi. Studenti savas zināšanas praktiski pārbauda un uzlabo tiesas procesa izspēlēs, kas ir būtiska studiju procesa daļa Juridiskajā fakultātē. Tikai inscenējot tiesas procesu un sagatavojot procesuālos dokumentus, tiesību studenti iegūst prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas ikvienam juristam.

Papildus nodarbībām studiju procesa ietvaros Juridiskās fakultātes studenti jau vairāk kā 15 gadu garumā fakultāti, universitāti un nereti arī Latviju pārstāv dažāda mēroga sacensībās Latvijā un ārvalstīs. Studentiem ir iespēja arī līdzdarboties fakultātes Juridiskās prakses un palīdzības centrā, kur profesionāļu vadībā studējošie risina dažādu personu juridiskas problēmsituācijas.

Visu līmeņu studentiem pieejamas budžeta vietas, iespējams saņemt valsts un mecenātu stipendijas.

Tiekamies 10. aprīlī plkst. 15:00 Juridiskās fakultātes konferenču zālē - 153.telpā, Raiņa bulvāra 19, 1.stāvā!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties