30. Marts 2015 12:02
Studenta Vārds
Studentiem ir iespēja pieteikties Kurta Hāgena stipendijai studijām Vācijā

Līdz 19.maijam Latvijas Universitātes maģistrantūras un doktorantūras studentiem ir iespēja pieteikties LU Fonda mecenāta Kurta Hāgena stipendijai studijām kādā no universitātēm Vācijā 2015./2016.gada rudens semestrī.

Pieteikumi jāsūta uz fonds@fonds.lv, pievienojot CV, motivācijas vēstuli un apliecinājumu, ka izvēlētā universitāte ir gatava uzņemt pretendentu. Pretendents uz rudens semestri nedrīkst vienlaikus būt LU Fonda, ES fondu vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs. Tāpat uz stipendiju nedrīkst pretendēt studenti, kas ir darba attiecībās ar LU.

Iespēja pieteikties stipendijai pastāv, pateicoties Rīgā dzimušā mecenāta Kurta Hāgena (1916-2000) Latvijas Universitātei novēlētajam 2,4 miljonu eiro kapitālam.

Šoreiz LU Fonds plāno piešķirt Kurta Hāgena stipendijas trīs studentiem. Stipendijas apmērs ir 7000 EUR semestra studijām.

Pirmo reizi Kurta Hāgena stipendija tika piešķirta 2012. gadā, ļaujot LU Vēstures un filozofijas fakultātes maģistrantūras studentei Kintijai Auziņai padziļināti studēt vācu domātāja Imanuela Kanta ētiku Tībingenes Universitātē (Universität Tübingen), kur Kanta studijas ir pārstāvētas ļoti augstā līmenī. Iegūtās zināšanas un pieredzi stipendiāte pielietoja, izstrādājot maģistra darbu, un norādīja, ka mecenāta atbalsts ir nenovērtējams Latvijas kultūras dzīvē, jo sniedz studentiem gan akadēmiskas izaugsmes iespējas, gan paver ceļu ciešākai Latvijas un Vācijas sadarbībai un sadraudzībai, kas ir bijis viens no būtiskākajiem Hāgena atbalsta mērķiem. „Paldies manam mecenātam – cilvēkam, kurš Latviju uzskatījis par savu dzimteni!" uzsvēra mecenāta stipendijas laureāte.

Stipendijas komisijas sastāvā ir LU rektors Mārcis Auziņš; LU Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga;  Latvijas Zinātņu akadēmijas senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Izvērtējot pretendentu pieteikumus, komisija ņem vērā sekmes studijās, motivāciju, akadēmiskos sasniegumus un nopelnus LU atpazīstamības veicināšanai, aktivitāti studiju procesa organizācijā un svešvalodu zināšanas.

Pieteikšanās Kurta Hāgena stipendijai norit divas reizes gadā – rudenī studijām pavasara semestrī, un pavasarī – rudens semestrim.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties