27. Marts 2015 09:18
Jaunumi
Atbildīgās iestādes un cietušie atzinīgi novērtē paveikto Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā un normatīvo aktu sakārtošanā

Ministru prezidente un atbildīgās nozaru amatpersonas 26.martā tikās ar biedrības „Zolitūde 21.11” pārstāvjiem, lai uzklausītu valsts pārvaldes sagatavotās atskaites par izmeklēšanas procesu, paveikto tiesiskuma un labklājības jomās, kā arī uzklausīja konkrētus priekšlikumus no biedrības pārstāvjiem par darbiem, kas vēl jāveic.

Sanāksmē ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins informēja, ka pirmstiesas izmeklēšanas stadija ir noslēguma fāzē un jau tuvākajā laikā varēs uzsākt kriminālvajāšanas procesu. Amatpersonas atzina gandarījumu par paveikto, norādot, ka darbs pie Zolitūdes lietas ir bijis liels izaicinājums, kas paveikts ar vislielāko atbildību.

Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietnieks Ingus Alliks klātesošos informēja par sociālo atbalstu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, pēc biedrības „Zolitūde 21.11” pārstāvju novērojumiem un ieteikumiem Ministru prezidente Laimdota Straujuma noteica uzdevumu LM sagatavot informāciju par iespējām saņemt palīdzību, t.sk. sociālo atbalstu, un nodrošināt informācijas pieejamību sociālajos dienestos visā Latvijas teritorijā.

Sanāksmes laikā tika risināti jautājumi arī par cietušo konkrētām problēmsituācijām, klātesot iesaistītajām institūcijām tika rasti risinājuma varianti dažādu jomu jautājumos.

Organizācijas „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta norādīja, ka Zolitūdes traģēdija radījusi Latvijā līdz šim nenovērotu cilvēku atsaucību palīdzības sniegšanā, tāpat būtu jānovērtē, ka šīs traģēdijas izmeklēšanas un seko novēršanas sistēmas organizācija tiek vadīta Ministru prezidentes līmenī.

Savukārt Ministru prezidente ir pateicīga valsts pārvaldē un tiesībsargājošās iestādēs strādājošajiem par nozīmīgo darbu, kas paveikts, norādot, ka, ja līdz šim esošā likumdošana būvniecības jomā tiktu stingri ievērota un ja personas būtu pildījušas to, kas rakstīts normatīvajos aktos, šādai traģēdijai nebūtu bijis jānotiek. L.Straujuma pateicās cietušajiem par izturību: „Jūsu priekšā jānoliec galva.”

Iestāžu sagatavotās prezentācijas 26.marta sēdei un informāciju par pārējām Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas sēdēm, skatīt šeit: http://www.mk.gov.lv/lv/content/par-zolitudes-tragedijas-jautajumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties