18. Februāris 2015 11:17
Jaunumi
Aicinām apmeklēt starptautisku diskusiju „Vai tautas vēlēts prezidents?”

5.martā plkst. 14.00 Biznesa augstskolā Turība norisināsies augstskolas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotā starptautiskā diskusija „Vai tautas vēlēts prezidents?”.

Pēdējā laikā plaši izskanējušas runas, ka Latvijai vajadzētu tautas vēlētu prezidentu. Runas bieži ir bez konkrētiem pamatojumiem par to, kādi būtu ieguvumi no tautas vēlēta prezidenta. Argumentu vietā tiek minēti tikai vispārīgi apgalvojumi. Analizējot iespēju tautai ievēlēt prezidentu, vispirms ir jāņem vērā prezidenta amata galvenos pienākumus, funkcijas un pilnvaras.

Lai meklētu un atrastu atbildes uz uzdotajiem jautājumiem, Biznesa augstskola Turība aicina uz Latvijā pazīstamu akadēmiskās un politiskās vides pārstāvju diskusiju par prezidenta ievēlēšanas kārtību un pilnvaru apjomu Latvijā.

Diskusijā piedalīsies bijušie Latvijas Republikas Valsts prezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Aleksandrs Bimbirulis, Biznesa augstskolas Turība Tiesību zinātņu katedras profesors Aivars Endziņš, Latvijas Republikas Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Latvijas Universitātes Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras vadītājs, docents Jānis Pleps, Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore Daina Bāra, Igaunijas parlamenta Konstitucionālās komisijas priekšsēdētājs Raita Maruste, Lietuvas Republikas Seima Likumdošanas komitejas priekšsēdētājs Julius Sabatausks, zvērināts advokāts un politiķis, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Juridiskās koledžas direktors, habilitētais politikas zinātņu doktors Tālavs Jundzis.

Diskusijas laikā tika runāts arī par to, vai nepieciešams mainīt Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, pilnvaru apjomu, kā arī sniegts ieskats kaimiņvalstu pieredzē – Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtībā un pilnvaru apjomā Lietuvā un Igaunijā. Diskusiju vadīs zvērināts advokāts, biroja "Borenius" partneris Lauris Liepa.

Pieteikties diskusijā un uzdod ekspertiem sev interesējošo jautājumu aicināts ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu! Pieteikšanās Biznesa augstskolas Turība mājaslapā līdz 28.februārim. Vietu skaits ierobežots!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties