29. Janvāris 2015 11:42
Jaunumi
Latvijas prezidentūra uzlabo valsts pārvaldes darbinieku zināšanas par Eiropas Savienību

– Sekmīgi noslēdzies divu gadu ilgs mācību posms, gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Valsts administrācijas skola piedāvā infografiku par paveikto darbu un tā rezultātiem.

Kopš šī gada 1.janvāra 1140 valsts pārvaldē nodarbinātie ir tieši iesaistīti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē nodrošināšanā. Prezidējošās valsts statuss nozīmē jaunu atbildību un ir nopietns kompetenču pārbaudījums.

Iesaistoties prezidentūras mācībās, Latvijas valsts pārvaldē strādājošie padziļinājuši zināšanas par ES institūcijām un to darbības mehānismiem. ES Padomes darba grupu vadītāji uzlabojuši sarunu vešanas un sanāksmju vadīšanas prasmes. Realizētas vērienīgas angļu valodas mācības. Pirmo reizi atsevišķu mācību programmu apguvuši valsts pārvaldē strādājošie komunikācijas speciālisti.

Mācību dalībnieku aptaujas rezultāti apliecina, ka vairāk nekā divas trešdaļas apmācīto valsts pārvaldes darbinieku iegūtās zināšanas aktīvi lieto ikdienas darbā un ievērojami veiksmīgāk orientējas informācijas avotos par ES. Ļoti atzinīgi vērtētas mācību metodes - simulācijas un praktiskie uzdevumi, video ierakstu analīze un dažādi publiskās runas treniņi. Valsts administrācijas skolas direktore Edīte Kalniņa secina: „Prezidentūras mācību veiksmīgas īstenošanas pamatā ir augsta izvēlēto mācību pakalpojumu kvalitāte un efektīva, saskaņota mācību procesa plānošana.”

Gatavošanās prezidentūrai aizsākās 2012.gadā, mācības tika uzsāktas 2013.gada martā. Prezidentūras mācību process noslēdzās 2014.gada nogalē. Valstis, kuru prezidentūras ES Padomē gaidāmas tuvākā nākotnē, aktīvi interesējas par Latvijas pieredzi, tāpēc infografika sagatavota latviešu un angļu valodā.

Prezidentūras mācības organizēja Valsts administrācijas skola, cieši sadarbojoties ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu, Valsts kanceleju un nozaru ministrijām. Mācību nodrošināšanā bija iesaistīti gan mācību pakalpojumu sniedzēji no Latvijas – SIA Skrivanek Baltic, Francijas Institūts Latvijā, gan starptautiskas mācību organizācijas – European Institute of Public Administration (EIPA), Dods Training/Westminster Explained, Centre for European Negotiation and Decision Making (CENAD), kā arī ES institūcijas – ES Padomes Ģenerālsekretariāts, Eiropas Komisijas Mutiskās tulkošanas ģenerāldirektorāts un Eiropas Parlaments.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties