23. Janvāris 2015 16:36
Jaunumi
Tiesnesei piemēro rājienu par rupju ētikas normu pārkāpumu
4

Šā gada 23.janvārī Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot disciplinārlietu pret tiesnesi par rupju ētikas normu pārkāpumu, nolēma uzlikt disciplinārsodu – rājienu. Disciplinārlietu pret rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi ierosināja Tiesnešu ētikas komisija.

Rupji ētikas normu pārkāpumi konkrētajā gadījumā bija tiesneses netaktiskā attieksme pret citiem tiesas darbiniekiem, proti, pazemojoša un agresīva komunikācija, nepamatota rīcība, t.sk. stažieru izraidīšana no zāles, bez iemesla neļaujot tiem klausīties tiesas sēdes, kā arī tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja rīkojumu nepildīšana, rezolūcijas veidā atsakoties pieņemt izskatīšanā nodotās lietas. Tāpat tiesnese nav sniegusi viņai pieprasīto paskaidrojumu.

 
 
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Baraks Osama
26. Janvāris 2015 / 15:47
0
ATBILDĒT
Gan Satversmes tiesa nesen ierosinātajā lietā ieviesīs kārtību... vismaz es tā ceru. Jo, skatoties no malas, esmu spiests secināt, ka personas datu aizsardzības, reputācijas u.tml. jautājumi valsts pārvaldei ir universālās zāles, lai atteiktos izpaust neglaimojošu (un, starp citu, ne tikai to - bieži vien standartnostāja no paša sākuma ir, ka sabiedrībai daudz kas nav jāzina) informāciju par valsts aparātu un tā amatpersonu sastrādāto.
VĀRDS
26. Janvāris 2015 / 11:50
0
ATBILDĒT
Un kāpēc tad netiek nosaukta tiesa un tiesnesis? Vai tad jāmin? Vai arī kas slēpjams?
diemžēl > VĀRDS
26. Janvāris 2015 / 15:39
0
ATBILDĒT
jā, likums neļauj izpaust ne tiesu, ne tiesneša vārdu:(
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties