30. Decembris 2014 13:28
Jaunumi
2015.gadā pieaug minimālā alga un samazinās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme

2015.gadā par 40 eiro pieaugs minimālā darba alga, līdz 23% samazināsies iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme, – tie ir tikai daži no sabiedrības ieguvumiem 2015.gadā.

2015.gada 1.janvārī stāsies spēkā virkne normatīvo aktu, kas paredz gan jau iepriekš pieminēto minimālās darba algas pieaugumu, gan arī slimības, maternitātes, paternitātes, vecāku un bezdarbnieku pabalstu izmaksu bez ierobežojumiem, gan arī zemāku samaksu par ārstēšanos slimnīcā – līdzšinējo 13,52 eiro vietā būs jāmaksā 10 eiro par vienu ārstēšanās dienu slimnīcā. Sociālajā jomā 2015.gadā būs arī citi ieguvumi sabiedrībai – ģimenes valsts pabalsta izmaksa atkarībā no bērnu skaita ģimenē, papildus atbalsts ar celiakiju slimajiem bērniem, paaugstināts pabalsts Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem u.c.

Iedzīvotāju ienākumu nodokļa likme ik gadus samazināsies – no 24% 2014.gadā uz 23% 2015.gadā un 22% 2016.gadā, tādējādi paaugstinoties darba samaksai visiem nodokļu maksātājiem.

Nākamajā gadā tiks izveidota publiski pieejama datu bāze, kurā iekļaus uzturlīdzekļu nemaksātājus – Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas (UGFA) parādniekus. Ziņas par parādnieku UGFA mājaslapā tiks publiskotas no 2015.gada 1.jūlija.

Latvijas valsts ģerbonis turpmāk būs valsts pārvaldes iestāžu vizuālās identitātes pamatelements, simbolizējot valstisko funkciju, atbildību pret sabiedrību un valsts suverenitāti.

Ar šiem un virkni citiem būtiskākajiem jaunajiem tiesību aktiem, kas stājas spēkā 2015.gada 1.janvārī var iepazīties Valsts kancelejas apkopojumā Ministru kabineta mājaslapā: http://ej.uz/vg2d.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties