25. Novembris 2014 14:20
Jaunumi
Tieslietu ministrs, apmeklējot „Latvijas Vēstnesi”, viesojas arī „Jurista Vārda” redakcijā
Tieslietu ministrijas vadība, apmeklējot Latvijas Republikas oficiālo izdevēju „Latvijas Vēstnesis”, viesojās arī žurnāla „Jurista Vārds” redakcijā (no kreisās): Daina Ābele, Jānis Iesalnieks, Dina Gailīte, Dzintars Rasnačs, Sannija Matule, Raivis Kronbergs, Līga Ādamsone un Leonards Pāvils.
Boriss Koļesņikovs

Ar mērķi padziļināti iepazīt Latvijas Republikas oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis” valsts funkciju izpildi un tam nepieciešamās izmaiņas finansēšanas modelī 22.novembrī VSIA „Latvijas Vēstnesis” apmeklēja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, kā arī ministra biroja vadītāja Līga Ādamsone. Vizītes laikā amatpersonas tikās ar VSIA „Latvijas Vēstnesis” valdi, iepazina Klientu centra darbību, kā arī viesojās žurnāla „Jurista Vārds” redakcijā.

Vispirms Tieslietu ministrijas (TM) pārstāvji apmeklēja „Latvijas Vēstneša” Klientu centru Bruņinieku ielā 53, Rīgā. Klientu centra pārziņā ir oficiālo paziņojumu pieņemšana, ievadīšana sistēmā, apstrāde un sagatavošana publicēšanai. Izsoles, amatu konkursi, mantojumu ziņas, Komercreģistra ziņas, Uzņēmumu reģistra ziņas, pilnvaru atsaukumi, dokumentu un zīmogu atsaukumi utt. – tie ir oficiālie paziņojumi, kas iedzīvotājiem kā oficiālās publikācijas vienkopus ir pieejami Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” (vietnē vestnesis.lv).

Vienlaikus Klientu centrs ir vieta, kas atvērta apmeklētājiem arī citiem mērķiem, piemēram, tajā klātienē iespējams abonēt nedēļas žurnālu „Jurista Vārds”. Turpat arī atrodas neliela grāmatnīca, kurā par izdevēja cenām var iegādāties „Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā izdotās grāmatas.

Apmeklējums turpinājās Bruņinieku ielā 36–12, kur darbojas lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā – žurnāls „Jurista Vārds”. Redakcija viesus iepazīstināja ar „Jurista Vārda” vēsturi un pamatmērķi – veicināt Latvijas tiesībnieku domu apmaiņu, lai pilnveidotu un attīstītu Latvijas tiesību sistēmu. Tieslietu ministrijas vadība tika informēta arī par žurnāla tapšanas ikdienu, par redakcijas sadarbību ar ārštata autoriem, publiskiem pasākumiem, ko žurnāls rīko lasītāju piesaistei, un jau devīto tieslietu studentu pētniecisko darbu konkursu, kura mērķis ir atklāt jaunos nozares talantus.

Tieslietu ministrs Dz. Rasnačs pauda īpašu gandarījumu par grāmatām, kas tapušas, izmantojot publikācijas „Jurista Vārdā”, tai skaitā par izdevumiem „Par Latvijas valsts konstitucionālajiem pamatiem un neaizskaramo Satversmes kodolu” un „Mūsdienu Latvijas jurists. 151 personība”.

Tieslietu ministrijas vadība tika informēta arī par 2014. gada sākumā atjaunoto portālu www.juristavards.lv, kas jaunajā veidolā piedāvā ne vien žurnāla „Jurista Vārds” elektronisko formātu, bet arī jaunas bezmaksas satura sadaļas – Ziņas, Afiša, Amatu konkursi un Domnīca.

Pēc tam Tieslietu ministrijas vadība apmeklēja Latvijas Republikas oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis” galveno mājvietu Rīgā, Bruņinieku ielā 41, kur strādā Oficiālo publikāciju departaments, kura pārziņā ir oficiālais izdevums „Latvijas Vēstnesis” (vietne www.vestnesis.lv) un vietne likumi.lv (sistematizēti Latvijas Republikas tiesību akti), un citas struktūrvienības.

Noslēgumā valsts uzņēmuma „Latvijas Vēstnesis” vadība iepazīstināja Tieslietu ministrijas vadību ar uzņēmuma situāciju, finansēšanas modeli un pārrunāja nākotnes perspektīvu.

„Latvijas Vēstnesim” deleģētās valsts funkcijas ir noteiktas Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā, kas paredz, ka Latvijas Republikas oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”:

  • īsteno valsts politiku oficiālās publikācijas un tajā ietvertās informācijas sistematizācijas jomā,
  • veicina izpratni par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem,
  • nodrošina valsts oficiālās informācijas sniegšanu, oficiālās publikācijas un tajā ietvertās informācijas sistematizācijas procesu.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties