24. Novembris 2014 12:39
Studenta Vārds
Tapis jauns interneta medijs studentiem
Izveidots LU studentu medijs studentiem.lu.lv.

Šogad Latvijas Universitātei (LU) apritēja 95.gadi, tādēļ augstskola bija pelnījusi labu un lielu dāvanu. Tagad tāda ir tapusi, un, piedaloties tās pašiem svarīgākajiem cilvēkiem – studentiem, izveidots LU studentu medijs studentiem.lu.lv, kurā vienkopus pieejami jau esošie un labi zināmie LU mediji – Mansmedijs.lv, KIVI.TV, radio NABA, ubisunt.lv, kā arī Biznesa inkubatora un Studentu padomes mājaslapas un jaunumi. Paši studenti jaunajā vietnē kopīgiem spēkiem izveidojuši video, audio, ziņu un izklaides materiālus saviem kolēģiem – studentiem.

Pētot pasaules augstskolu pieredzi, ir skaidrs, ka līdzīga tendence studentu medijus apvienot kopīgā vietnē pašlaik aktuāla ir gan ASV augstskolās, gan Austrālijā. Latvijā studentu auditorijai mediju ir maz, un studentiem.lu.lv plāno aizpildīt šo nišu, jo, kas gan labāk par pašiem studentiem zina, kāda informācija viņiem vajadzīga.

Idejas pamatā ir plāns, ka LU studentu medijā tiktu efektīvi izmantoti jau esošie mediji un studentiem padarīts pieejamāks gan tas, ko jau pašlaik dara, piemēram, Kivi TV, Mans Medijs, Ubisunt, NABA, Alma Mater, Biznesa inkubators un citi, gan veidoti kopīgi projekti un ziņu saturs. Tas gan nenozīmē pašu esošo mediju pārveidošanu, reformas vai LU Preses centra aktīvu iejaukšanos to darbībā, bet gan saliedēšanu un kopīgas sadarbības izveidi, kuras viens no būtiskākajiem rezultātiem ir jaunu un interesantu materiālu radīšana un atbalsts studentu iniciatīvām.

Jau pašlaik jaunajā vietnē var noskatīties studentu veidotus video par LU vecāko studenti vai Raiņa bulvāra 19 klasiskās ēkas bēniņu noslēpumiem, uzzināt ko vairāk par „Iespējamas misijas” dalībnieku reālo pieredzi skolas, atrast informāciju par stipendijām vai izlasīt par studentu pieredzi „kojas” un „Maskačkā”. Paredzētas arī video intervijas ar ārzemju studentiem, izglītības politikas analīze no studentu skatu punkta un daudz kas cits.

Svarīgi atzīmēt, ka medija tapšanā var iesaistīties ikviens students, kam ir ko teikt saviem vienaudžiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties