21. Oktobris 2014 15:23
Jaunumi
Valdība atbalsta Ministru kabineta balvas piešķiršanu piecām izcilām personībām

Otrdien, 21.oktobrī, valdība atbalstīja Ministru kabineta balvu pasniegt piecām izcilām personībām par ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā. Ministru kabineta balva ir Latvijas Republikas valdības augstākais apbalvojums.

2014.gadā Latvijas Republikas valdības augstāko apbalvojumu - Ministru kabineta balvu – piešķirs:

  • Akadēmiskā rakstu krājuma „Latvieši un Latvija” redakcijas kolēģijai: Ilgai Jansonei, Tālavam Jundzim, Viktoram Hausmanim, Maijai Kūlei, Andrejam Vaskam un Guntim Zemītim par būtisku devumu starpnozaru disciplīnas letonistikas izveidē un četru sējumu akadēmiskā rakstu krājuma „Latvieši un Latvija” sastādīšanu;
  • Latvijas Radio korim un Valsts kamerorķestrim „Sinfonietta Rīga” par izcilu ieguldījumu Latvijas profesionālās mūzikas nozarē un sasniegumiem starptautiskā kontekstā;
  • Horeogrāfei, tautas deju ansambļa „Zelta Sietiņš” vadītājai, dejas mākslas pedagoģei, kino jomas darbiniecei Baibai Rasmai Šteinai par izcilu ieguldījumu dejas mākslā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un tālāknodošanā, par profesionālo darbību kino nozarē;
  • Režisorei, producentei Dzintrai Gekai-Vaskai par ilggadēju ieguldījumu uz Sibīriju no 1941. līdz 1949.gadam izsūtīto Latvijas iedzīvotāju likteņstāstu pētīšanā un atspoguļošanā Latvijā un aiz tās robežām;
  • Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietniekam, Kārtības policijas pārvaldes priekšniekam pulkvedim Aleksandram Bukēvičam par priekšzīmīgu un profesionālu darbu, nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Atbalstoši Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumiem Nr.928 "Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi" Ministru kabineta balvas laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Šogad Ministru kabineta balva tiks pasniegta 11.novembrī.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Ministru kabineta balvu iedibināja 1995.gadā, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu. Tēvzemes balvu pirmās Latvijas brīvvalsts laikā 1937.gadā dibināja prezidents Kārlis Ulmanis. Apbalvojuma nolikums paredz, ka Ministru kabineta balvu piešķir par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Visu 1995.gadā atjaunotās Ministru kabineta balvas laureātu sarakstu iespējams aplūkot Ministru kabineta mājaslapā.

Pēc Valsts heraldikas komisijas aicinājuma 2013.gadā Valsts kanceleja sadarbībā ar dizaina biroju „H2E” pilnveidoja apbalvojuma vizuālo koncepciju, lai prestižā balva, kas ietver Ministru kabineta Goda diplomu un Ministru kabineta balvas nozīmīti, atbilstu gan Latvijas Republikas valdības augstākā apbalvojuma statusam, gan 21.gadsimta saturiskajam konceptam, mākslinieciskajām un tehnoloģiskajām iespējām.

2014.gadā Ministru kabineta balva tiks pasniegta jau 19.reizi, kopš neatkarīgajā Latvijā1995.gadā atjaunoja prestižo apbalvojumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties