8. Oktobris 2014 09:40
Jaunumi
Tiesu namu aģentūra izdevusi Civilprocesa likuma komentāru III daļu
1

Valsts akciju sabiedrība "Tiesu namu aģentūra" izdevusi Civilprocesa likuma komentāru noslēdzošo – trešo daļu – Civilprocesa likuma komentāri. III daļa (61.–86.nodaļa) Prof. K.Torgāna zinātniskajā redakcijā.

Visi komentāru sagatavošanai pieaicinātie autori savā ikdienas darbā ir tieši saistīti ar komentējamo normu piemērošanu praksē.

D daļas "Šķīrējtiesa" normu, kas regulē šķīrējtiesu veidošanu un darbību, komentāru autori ir Dr.iur. Inga Kačevska un prof., Dr.iur. Kalvis Torgāns. Komentāros aptverti arī jautājumi, kas saistīti ar komentāru sagatavošanas laikā Saeimā izskatīšanā esošo Šķīrējtiesu likuma projektu un tam atbilstošo grozījumu Civilprocesa likumā projektu.

Tiesu izpildītāju darbības regulējuma Civilprocesa likuma E daļā komentārus sagatavojuši pieredzējuši zvērināti tiesu izpildītāji Guna Berlande, Ginters Hmeļevskis un Jānis Stepanovs. Savukārt jautājumus, kas saistīti ar ārvalstu tiesu nolēmumu atzīšanu un izpildi un Eiropas Savienības regulu piemērošanu (67. un 77.nodaļa) īpaši pētījusī Dr.iur. Baiba Rudevska.

Civilprocesa likuma F daļu, kura aptver divpadsmit nodaļas un regulē Latvijas tiesu un citu iestāžu sadarbība ar citu valstu tiesām un iestādēm jautājumos, kas skar bērnu prettiesisku pārvietošanu pāri robežai, sadarbību pierādījumu iegūšanā un dokumentu izsniegšanā, ārvalstu šķīrējtiesu nolēmumu atzīšanā un izpildē, ārvalstu likumu piemērošanu civillietās, komentējušas Dr.iur. Irēna Kucina (74.³nodaļu – kopā ar Mg.iur. G.Berlandi), Dr.iur. Inga Kačevska un Mg.iur. Dagnija Palčevska.

Komentāru zinātniskais redaktors ir prof., Dr.habil.iur., LZA akadēmiķis Kalvis Torgāns, juridiskā redaktore – Mg.iur. Signe Terihova.

Ar šo izdevumu ir pabeigts 2010.gadā iesāktais Civilprocesa likuma komentāru projekts, kuru var uzskatīt par Latvijā visapjomīgākajiem tiesību normu komentāriem civilprocesuālajās tiesībās. 

Grāmatas prezentācija notiks šā gada 21.oktobrī plkst.16:00 Latvijas Universitātē Mazajā aulā.

Pasākumā laikā būs iespējams iegādāties grāmatu.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
cilveks
8. Oktobris 2014 / 11:45
0
ATBILDĒT
paldies par ieguldīto darbu.
~Vien atkal nākas secināt, ka Latvijā rakstīt Civilprocesam komentārus varēs visu mūžu, jo grozījumu skaits ir lielāks nekā printēto likuma eksemplāru skaits.
Cik reizes jau ir nācies dzeltenajā grāmatiņā kopš 2012.gada līmēt grozījumus...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties