26. Septembris 2014 14:44
Jaunumi
Deputāti un psihologi iesniedz priekšlikumus Psihologu likumam

Deputāti, Latvijas Psihologu arodbiedrība un psihologu profesionālās organizācijas ir iesniegušas vairākus priekšlikumus likumprojektam „Psihologu likums”.

Topošajā likumprojektā „Psihologu likums” ir konstatētas vairākas nepilnības, tāpēc aktīvi darbojas ne vien psihologu nozares pārstāvji, bet arī deputāti.

„Latvijas Psihologu arodbiedrības mērķis ir aizstāvēt psihologu tiesības un tiesiskās intereses, kā arī sekmēt psiholoģijas nozares attīstību,” saka arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Caics. „Arodbiedrība nepieļaus nepilnīga likuma pieņemšanu, tāpēc mēs esam iesnieguši vairāk kā 60 priekšlikumus un esam gatavi iesniegt vēl citus priekšlikumus atkarībā no tā, kādu regulējuma modeli izvēlēsies Saeima,” viņš piebilst.

Vairākus priekšlikumus ir iesniegusi arī Latvijas Psihologu asociāciju federācija. „Žēl, ka publiskajā telpā šobrīd tiek izplatītas psihologu nozari nomelnojošas ziņas. Likumprojekta atbalstītāji biedē ar nozares katastrofālo stāvokli un sola brīnumzāles pret visām problēmām. Viņi domā, ka likums atrisinās visas problēmas, taču patiesībā tas radīs daudzas jaunas problēmas,” norāda asociāciju federācijas valdes priekšsēdētāja Evelīna Mūze.

Arī deputāti pauž savus iebildumus pret likumprojektu. Pēc likumprojekta pieņemšanas 1.lasījumā deputātes Inga Bite un Inga Vanaga uzsvēra, ka „likumprojekta mērķis ir ierobežot profesionālās darbības un izveidot „kastu”, kas nopelna ar sertifikāciju”.

Likumprojekts tika pieņemts 1.lasījumā ar nepārliecinošu atbalstu. Daudzi deputāti atturējās vai balsoja pret šo likumprojektu. 2014.gada 26.septembris ir gala termiņš priekšlikumu iesniegšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties