21. Augusts 2014 13:28
Jaunumi
Īsteno projektu, lai novērstu šķēršļus Eiropas Savienības civiltiesību jomā

2014. gada 1. martā Tieslietu ministrija uzsāka īstenot Eiropas Komisijas īpašās programmas „Civiltiesības” projektu Nr. JUST/2013/JCIV/AG/4691 „Eiropas Savienības Tiesa un tās judikatūra pārrobežu tiesiskās sadarbības jomā civillietās”.

Projekta mērķis ir novērst šķēršļus Eiropas Savienības civiltiesību jomā, analizējot Eiropas Savienības tiesību aktu piemērošanu civiltiesību jomā nacionālajā līmenī, kā arī veicinot Eiropas Savienības Tiesas judikatūras atbilstīgu piemērošanu nacionālo tiesu spriedumos un tiesību aktu izstrādē.

Projekta ietvaros paredzēts izstrādāt vadlīnijas „Efektīva Eiropas Savienības tiesību aktu pārrobežu tiesiskās sadarbības jomā civillietās izstrāde, pārņemšana, ieviešana un piemērošana”, kā arī veikt pētījumu „Eiropas Savienības Tiesa un tās judikatūras pārrobežu tiesiskās sadarbības jomā civillietās ietekme uz nacionālajām tiesām un iestādēm”.

Pētījuma ietvaros tiks analizēta un pētīta Eiropas Savienības Tiesas judikatūras civiltiesiskajā jomā piemērošana Latvijas, Ungārijas, Apvienotajās Karalistes un divu citu Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālo tiesu spriedumos un nacionālajos tiesību aktos, lai konstatētu problēmas un rastu risinājumus biežākai un efektīvākai Eiropas Savienības Tiesas judikatūras piemērošanai.

Vadlīniju izstrādes ietvaros tiks pētīta situācija, apkopota informācija un labā prakse par to, kā Eiropas Savienības tiesību akti pārrobežu tiesiskās sadarbības jomā civillietās tiek izstrādāti, pārņemti, ieviesti un piemēroti nacionālajā līmenī Latvijā, Ungārijā, Apvienotajā Karalistē un divās citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, kā arī, vai pastāv šo Eiropas Savienības tiesību aktu efektīvas pārņemšanas kontrole nacionālajā līmenī.

2014. gada augustā iepirkuma rezultātā ar zvērinātas advokātes Ingas Kačevskas biroju noslēgti līgumi par pētījuma un vadlīniju izstrādi, kuru ietvaros minētie dokumenti tiks izstrādāti ciešā sadarbībā ar Tieslietu ministrijas un projekta ārvalstu partneru ekspertiem.

Pētījuma un vadlīniju izstrādi plānots pabeigt 2015. gada februārī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties