30. Jūlijs 2014 14:07
Jaunumi
CVK lems, vai reģistrēt parakstu vākšanai likumprojektu

31.jūlijā notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā paredzēts lemt, vai reģistrēt parakstu vākšanai biedrības "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" likumprojektu, ar kuru paredzēts atcelt 2012.gada 8.novembra grozījumus likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu".

Likumprojektu biedrība "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" CVK iesniedza šā gada 19.jūnijā, un lēmums par likumprojekta tālāko virzību CVK jāpieņem 45 dienu laikā - līdz 3.augustam.

Atbilstoši spēkā esošajai kārtībai CVK var pieņemt vienu no šādiem lēmumiem - reģistrēt likumprojektu parakstu vākšanai, noteikt termiņu iesniegtajā likumprojektā konstatēto trūkumu novērošanai, atteikt likumprojekta reģistrāciju.

Grozījumi likumā "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu", kurus rosināts atcelt, nosaka kārtību, kādos gadījumos CVK drīkst reģistrēt parakstu vākšanai iesniegto likumprojektu, kā vēlētāji var rosināt Saeimas atsaukšanu, nosaka aģitācijas ierobežojumus pirms tautas nobalsošanām un parakstu vākšanām. Tāpat iesniegtais likumprojekts paredz arī atcelt nosacījumu, ar kuru, sākot no 2015.gada 1.janvāra, vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšanu vairs nenodrošinās valsts, bet likumprojekta ierosinātāji.

Lai izvērtētu iesniegtā likumprojekta izstrādātību un atbilstību Satversmei, CVK lūdza sniegt atzinumus Saeimas Juridiskajam birojam un Tieslietu ministrijai. Ar saņemtajiem atzinumiem iespējams iepazīties CVK tīmekļa vietnē www.cvk.lv sadaļā "Vēlētāju likumdošanas iniciatīvas".

CVK 31.jūlija sēde notiks pulksten 16.00 Smilšu ielā 4, Rīgā un būs atklāta arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. CVK sēdē paredzēts reģistrēt arī šonedēļ 12.Saeimas vēlēšanām iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties