29. Jūlijs 2014 14:57
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem tiesu izpildītāju zvērestu

29.jūlijā Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņēma četru tiesu izpildītāju zvērestu. Par zvērinātiem Rīgas apgabaltiesas tiesu izpildītājiem kļuvuši Mārcis Midegs un Elīna Balasanjana, Māris Vanags būs Vidzemes apgabaltiesas zvērināts tiesu izpildītājs, bet Agnese Celherte – Zemgales apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja.

Pēc zvēresta pieņemšanas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs vēlēja jaunajiem tiesu izpildītājiem apzināties kopējo taisnīgas tiesas atbildību un nebūt vājākajam posmam tiesvedības sistēmā. “Ja spriedums netiks izpildīts, bezjēdzīgs kļūs visu citu tiesvedības posmu darbs. Tiesu izpildītājs turklāt nav pēdējais, bet viens no svarīgākajiem šīs ķēdes posmiem, jo tieši pēc tiesu izpildītāja spējas izpildīt tiesas spriedumu ne tikai pēc likuma burta, bet arī pēc likuma gara sabiedrība spriedīs, vai vispār vērts meklēt taisnību tiesā,” sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Zvērināti tiesu izpildītāji ir tiesu sistēmai piederīgas personas, kuras pastāv pie apgabaltiesām un pilda tām likumos noteiktos pienākumus. Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 29.pantu zvērināts tiesu izpildītājs iekļaujams zvērinātu tiesu izpildītāju sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad ir apdrošinājis profesionālās darbības risku un devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties