22. Jūlijs 2014 09:28
Jaunumi
Atklāj iespējamo korupciju PMLP saistībā ar nelikumīgu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu

Drošības policija (DP) atklājusi iespējamu korupciju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) saistībā ar nelikumīgu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu.

DP informējusi, ka 19.jūnijā sākts kriminālprocess par iespējamu kukuļņemšanu, starpniecību kukuļošanā, kukuļdošanu un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Izmeklēšanā konstatēts, ka, neievērojot noteikto pieraksta un rindas kārtību un pretēji valdības noteikumos paredzētajai kārtībai, PMLP amatpersonas palīdzēja nokārtot ārzemniekam termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu. Šīs darbības organizēja Latvijas pilsonis, kurš darbojās kā starpnieks starp ārzemnieku un PMLP amatpersonām, saņemot par to materiālu atlīdzību.

Lai nodrošinātu šī pakalpojuma sniegšanu, starpnieks PMLP amatpersonām par pretlikumīgu darbību veikšanu solīja nodot kukuli. Bez tam starpnieks arī viltoja termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanai nepieciešamos dokumentus.

7.jūlijā DP aizturēja starpnieku, bet divas dienas vēlāk viņš tika atzīts par aizdomās turēto par starpniecību kukuļošanā un dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā. Šobrīd viņam ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Vienlaikus divām PMLP amatpersonām šajā kriminālprocesā ir piemērots procesuālais statuss persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

DP uzsver, ka izmeklēšanā iegūtā informācija vēlreiz apliecina nepieciešamību nodrošināt visaptverošu un stingru uzraudzību pār termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesu, jo pastāv risks, ka, izmantojot atsevišķu amatpersonu negodprātīgumu, termiņuzturēšanās atļauju var mēģināt iegūt ārzemnieki, kuri neatbilst likumā minētajām prasībām un var radīt draudus nacionālajai drošībai.

DP arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesam, lai novērstu drošības riskus, ko var radīt šādu atļauju prettiesiska izsniegšana.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties