5. Marts 2014 11:09
Jaunumi
Pazudis daudz naudas, studenti meklēs vainīgo apelācijas instancē
LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde ir atklājusi pieteikšanos dalībai ceturtajā nacionāla mēroga tiesu izspēlē krimināltiesībās Latvijā.
Boriss Koļesņikovs

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) atklāj pieteikšanos dalībai ceturtajā nacionāla mēroga tiesu izspēlē krimināltiesībās Latvijā. Sacensībās, kas veltītas profesora Paula Minca piemiņai, piedalīties aicināti visu Latvijas tiesību zinātnes studiju programmu realizējošo augstskolu studenti.

Turpinot ikgadējo sadarbību – arī šogad izspēles kāzuss sagatavots ar Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības atbalstu. Potenciālie dalībnieki aicināti kvalificēt apsūdzētā darbības saskaņā ar šobrīd spēkā esošo Krimināllikumu, kā arī sagatavot apsūdzības un aizstāvības runas, izmantojot pirmās instances tiesas izmeklēšanas gaitā pārbaudītos pierādījumus. Šogad atšķirībā no citiem gadiem studentiem nāksies gatavot apelācijas sūdzību un apelācijas protestu.

Lai piedalītos izspēlē, ieinteresētajam studentam jāatrod „pārinieks” un jāizstrādā apsūdzības uzturētāja un aizstāvja argumentācija, kas kopā ar pieteikuma anketu līdz šā gada 18. marta plkst. 23:59 jānosūta uz elektroniskā pasta adresi: jfsp@lu.lv.

Astoņi labākās kāzusa analīzes autori šā gada 5. aprīlī sacensību mutiskajā daļā stāsies pretī advokātiem, prokuroriem, tiesnešiem un augstskolu mācībspēkiem, kas būs iejutušies izspēles tiesnešu lomās.

Komandām no Latvijas (ārpus Rīgas) novadiem organizatori nepieciešamības gadījumā nodrošinās naktsmītnes.

Profesora Paula Minca IV tiesas procesa izspēli krimināltiesībās rīko Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde ar Augstākās tiesas, Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības atbalstu.

Profesora Paula Minca IV tiesas procesa izspēles krimināltiesībās nolikums

Uzdevums IV Prof. P.Minca tiesas procesa izspēlei krimināltiesībās

Pieteikuma anketu skat šeit.

 

 

 

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties