19. Decembris 2013 14:01
Jaunumi
VZD mobilās aplikācijas izstrādē iesaista tās lietotājus

Ceturtdien, 19. decembrī, Valsts zemes dienests (VZD) pirmo reizi plašākam sabiedrības lokam demonstrēs mobilās aplikācijas „kadastrs.lv” demo versiju, kā arī prezentēs tās funkcionalitāti un lietojamību.

Šobrīd mobilā aplikācija vēl ir izstrādes procesā, tādēļ, lai pārliecinātos, ka mobilā aplikācija ir lietotājiem saprotama un ērti izmantojama, tās izstrādes noslēguma fāzē tiek iesaistīti arī potenciālie aplikācijas lietotāji.

Prezentācijas pasākuma ietvaros un arī pēc tam notiks mobilās aplikācijas testēšana. Ar aplikāciju savās mobilajās ierīces iepazīsies gan Tieslietu ministrijas Valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, gan valsts iestāžu, pašvaldību, augstākās izglītības iestāžu, nekustamo īpašumu vērtēšanas un mērniecības uzņēmumu un citu VZD sadarbības partneru pārstāvji un interesenti.

Mobilās aplikācijas demo versijas prezentācijas pasākums notiks plkst. 13.00, VZD telpās, Rīgā, 11. novembra krastmalā 31.

Bezmaksas mobilās aplikācijas publiskā daļa būs noderīga gan jebkuram nekustamā īpašuma īpašniekam, gan plašam profesionāļu lokam. Tāpēc arī mobilās aplikācijas demo versijas testa dalībniekiem būs iespēja testēt un sniegt viedokli par šādām publiskās versijas iespējām: meklēt kadastra objektus, attēlot tos kartē un apskatīt pamatinformāciju publisko datu apjomā, kartē apskatīt zemes vienības robežas un būvju kontūras, kartē apskatīt Valsts adrešu reģistra telpiskos datus – ielas, ceļus, adreses, ar GPS palīdzību noteikt savu atrašanos vietu un attēlot to uz kartes, un citas.

Mobilās aplikācijas demo versijas testā, kas norisināsies līdz 2014. gada 8. janvārim, VZD aicina iesaistīties arī citus interesentus! Par iespēju testēt un pārbaudīt mobilās aplikācijas funkcionalitāti lūgums rakstīt uz kadastrs.lv@vzd.gov.lv, norādot savas mobilās ierīces veidu.

Šis mobilās aplikācijas risinājums uzlabos VZD datu un elektronisko pakalpojumu pieejamību, un tā nodrošinās iespēju ikvienam interesentam neatkarīgi no savas atrašanās vietas piekļūt aktuālajiem kadastra un citiem VZD rīcībā esošajiem datiem. Ar mobilās aplikācijas starpniecību daļa kadastra datu, tai skaitā kadastra karte, kas iepriekš bija pieejami par maksu, un visa adrešu informācija būs pieejama publiski, bez maksas.

Ar mobilās aplikācijas starpniecību ikviens varēs noskaidrot datus par sev interesējošo nekustamo īpašumu un risināt praktiskus jautājumus, piemēram, ērti attēlot savu atrašanās vietu kadastra kartē vai sekot līdzi sava VZD pasūtījuma izpildes statusam.

Paredzēts, ka mobilās aplikācijas risinājuma pilna versija būs pieejama 2014. gada pirmajā pusē.

Mobilo aplikāciju VZD radījis ERAF projekta „Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide” ietvaros, un mobilā aplikācija ir šī projekta pirmais produkts.

VZD ģeotelpisko datu ģeotelpiskās  informācijas sistēmas izveides projekta mērķis ir izveidot modulāru VZD kadastra, adrešu, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju, vērtību zonējumu, būvju kadastrālās uzmērīšanas, topogrāfisko plānu mērogā 1:500 ģeotelpisko datu sistēmu. Projektā ir iekļauta arī aktivitāte, kas paredz Digitālo dokumentu krātuves programmatūras izstrādi, tās integrāciju ar no jauna veidojamo VZD ĢIS un saistītajām esošajām VZD teksta datu uzkrāšanas informācijas sistēmām. Projekta kopējās izmaksas ir 2,47 miljoni latu, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 2,3 miljoni latu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties