22. Novembris 2013 15:50
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs piedalās starptautiskā konferencē par tiesu lomu un perspektīvu Eiropas Savienībā

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs 21. un 22.novembrī Briselē piedalās Eiropas Komisijas organizētā starptautiskā konferencē „Tiesas loma Eiropas Savienībā”, kurā tiek apspriesta Eiropas Savienības tieslietu politika nākamajiem gadiem.

Eiropas Komisija ir aizsākusi diskusiju par tieslietu politiku Eiropas mērogā, prezentējot dokumentus, kas tiks apspriesti konferencē. Programmā ir paredzēti priekšlasījumi un diskusijas par tiesas neatkarību un tiesas darba efektivitāti, tiesību virsvadību, kā arī tiesību integrāciju Eiropas Savienības telpā.

Dokumenti, kas tiks apspriesti konferencē, sagatavoti, apkopojot Eiropas Savienības valstu tiesu sniegto informāciju un viedokļus.

Konferenci atklās Eiropas Savienības tieslietu komisāre Viviāna Redinga. Ar ziņojumiem uzstāsies Eiropas Parlamenta deputāti, Eiropas Savienības Tiesas tiesneši, Eiropas Savienības valstu tieslietu ministri un nacionālo tiesu tiesneši, kā arī akadēmiskie spēki.

2014.gada pavasarī Eiropas Komisija Eiropas Parlamentam prezentēs ziņojumu par nākotnes iniciatīvām tieslietu politikā, kas tiks apspriests arī Eiropas Padomē 2014.gada jūnijā. Novembra konferencē apkopotie viedokļi tiks izmantoti šī ziņojuma sagatavošanā tieslietu jomā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties