9. Aprīlis 2014 09:14
Jaunumi
Ielūdz piedalīties ikgadējā diskusijā par Latvijai aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem

Trešdien, 30.aprīlī, Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija rīko ikgadējo diskusiju par Latvijai aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem. Diskusija notiks no plkst. 9.30 līdz plkst. 15.00 (reģistrācija no 9.00) Strēlnieku ielā 4/2, Sorosa auditorijā.

Diskusijā ir aicināti piedalīties tiesneši un juristi, valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji, politikas veidotāji, mediju pārstāvji un tiesību zinātņu studenti. Dalībnieki tiek aicināti līdz 25.aprīlim reģistrēties dalībai internetā (http://ej.uz/RJA_diskusija2014) vai pa e-pastu office@rgsl.edu.lv. Diskusijas programma drīzumā tiks publicēta RJA mājaslapā www.rgsl.lv.

Kā katru gadu diskusijas pirmā daļa tiks veltīta Latvijai aktuālo jaunāko nolēmumu Eiropas Cilvēktiesību tiesā apskatam. Diskusijā piedalīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese un RJA profesore Dr. Ineta Ziemele, RJA prorektors Dr. Mārtiņš Mits un Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce. Apspriežamo aktualitāšu lokā iezīmējas problēmas saistībā ar prettiesisku apiešanos un tās efektīvu izmeklēšanu, taisnīgu tiesu, personas brīvību, strīdu izskatīšanu saistībā ar bērna interešu ievērošanu laulības šķiršanas lietās un vārda brīvības izpratni kriminālprocesa ietvaros.

Pasākuma otrajā daļā tiks piedāvāta ekspertu diskusija par situāciju un aktuālajiem problēmjautājumiem Latvijā. Ekspertu diskusijas dalībnieki tiks izziņoti drīzumā.

Pateicoties Sorosa fondam – Latvija, dalība konferencē ir bez maksas.

Diskusijas darba valoda ir latviešu valoda.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties