30. Augusts 2016 /NR. 35 (938)
Tiesību prakse
Pilnvarnieku – privātpersonas un zvērināta advokāta – statusa nošķiršana
Augstākās tiesas Civillietu departamenta lēmums
Lietā Nr. SKC–1788
2016. gada 17. jūnijā

Zvērinātu advokātu orderis apliecina ne vien pilnvarojumu kā tādu, bet arī tiesu sistēmai piederīgas personas – zvērināta advokāta – īpašo statusu. Likums neaizliedz zvērinātam advokātam, tāpat kā jebkurai citai fiziskai personai, rīcības brīvību noslēgt pilnvarojuma līgumu Civillikuma 2289. panta izpratnē un darboties saskaņā ar to arī ārpus viņa profesionālās darbības ietvariem, ko regulē Advokatūras likuma normas. Tomēr tiesai visos gadījumos ir jāspēj pārliecināties par to, vai konkrētajā lietā attiecīgais pilnvarnieks darbojas privātpersonas vai tiesu sistēmai piederīgas personas – zvērināta advokāta statusā.

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Civillietu departaments šādā sastāvā: tiesnese referente M. Senkāne, tiesnese I. Garda, tiesnesis V. Jonikāns, tiesnese Ļ. Kušnire, tiesnese I. Lauka, tiesnesis V. Maksimovs, tiesnese Z. Pētersone, tiesnesis A. Strupišs, tiesnese E. Vernuša, tiesnese A. Vītola, tiesnese M. Zāģere, rakstveida procesā izskatīja Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra pārstāves zvērinātas advokātes Ingas Dūrītes blakus sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesneša 2016. gada 18. janvāra lēmumu, ar kuru atteikts ierosināt apelācijas tiesvedību. Augstākās tiesas Civillietu departaments

 

konstatēja

Ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 2015. gada 12. novembra spriedumu apmierināta [pers. A] prasība pret Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centru par atstādināšanas no darba atzīšanu par spēkā neesošu, vidējās izpeļņas par darba piespiedu kavējuma laiku un atlīdzības par morālo kaitējumu piedziņu.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
30. Augusts 2016 /NR. 35 (938)
Konstitucionālajai sūdzībai – 15
LASĪT E-ŽURNĀLU: Nr. 35 (938)
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties