18. Augusts 2015 /NR. 32 (884)
Tiesību prakse
Dokumenta oriģināla neesamība krimināllietas materiālos
Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta lēmums
Lietā Nr. SKK–215
2015. gada 12. jūnijā

Tikai fakts, ka krimināllietas materiālos neatrodas viltotais dokuments, nevar būt par attaisnošanas pamatu. Dokumenta oriģināla neesamība netraucē izdarīt secinājumus par tā satura patiesumu, ja tā kopijās, kas atrodas lietā, atspoguļots dokumenta saturs.

Latvijas Republikas Augstākā tiesa šādā sastāvā: tiesnesis P. Opincāns, tiesnesis V. Čiževskis, tiesnesis P. Dzalbe, izskatīja lietu rakstveida procesā sakarā ar Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurores K. Petrovskas kasācijas protestu par Rīgas apgabaltiesas 2014. gada 28. oktobra spriedumu un

 

konstatēja

Ar Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas 2013. gada 6. marta spriedumu K.D., personas kods [..], atzīts par vainīgu Krimināllikuma 275. panta otrajā daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā un sodīts ar piespiedu darbu uz 200 stundām.

Ar Rīgas apgabaltiesas 2014. gada 28. oktobra spriedumu Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas 2013. gada 6. marta spriedums atcelts.

K.D. atzīts par nevainīgu Krimināllikuma 275. panta pirmajā daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā (noziedzīgā nodarījuma apraksts Nr. 1) un attaisnots.

K.D. atzīts par nevainīgu Krimināllikuma 275. panta pirmajā daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā (noziedzīgā nodarījuma apraksts Nr. 2) un attaisnots.

K.D. atzīts par nevainīgu Krimināllikuma 275. panta pirmajā daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā (noziedzīgā nodarījuma apraksts Nr. 3) un attaisnots.

Apelācijas instances tiesas sēdē valsts apsūdzības uzturētājas saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 461., 462.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
— likumi.lv —
Kriminālprocesa likums
— likumi.lv —
Krimināllikums
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties