20. Maijs 2014 /NR. 20 (822)
Tiesību prakse
Dienestpersonas pārcelšanas tiesiskuma pārbaude tiesā
Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta spriedums
Lietā Nr. SKA-16
2014. gada 7. februārī

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments šādā sastāvā: tiesnesis A. Guļāns, tiesnese V. Kakste, tiesnesis J. Neimanis, rakstveida procesā izskatīja administratīvo lietu, kas ierosināta, pamatojoties uz O.R. pieteikumu par Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres 2012. gada 13. janvāra lēmuma atzīšanu par prettiesisku, sakarā ar Iekšlietu ministrijas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2013. gada 29. janvāra spriedumu.

 

Aprakstošā daļa

[1] Ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes 2011. gada 29. marta pavēli pieteicējs O.R. tika pārcelts Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākā inspektora amatā uz trim gadiem no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2014. gada 31. martam, atbrīvojot viņu no tās pašas pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākā inspektora amata, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma (turpmāk – Dienesta gaitas likums) 12. panta pirmās daļas 1. punktu.

[2] Pieteicējs sākotnēji slimoja, bet pēc tam pavēlei nepiekrita, neieradās dienesta vietā un nepildīja dienesta pienākumus. Par to tika ierosināta disciplinārlieta un ar Valsts policijas 2011. gada 10. novembra lēmumu pieteicējam par Dienesta gaitas likuma 6. panta pirmās daļas 1.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties